Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Lamda: Με δημιουργία SPV οι γραφειακοί χώροι στο Ελληνικό

Lamda: Με δημιουργία SPV οι γραφειακοί χώροι στο Ελληνικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lamda: Με δημιουργία SPV οι γραφειακοί χώροι στο Ελληνικό

Το σύνολο των γραφειακών χώρων που θα αναπτυχθούν στο Επιχειρηματικό Κέντρο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (Commercial Hub) στο Ελληνικό θα περιλαμβάνει το όχημα ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle – SPV) που θα ιδρύσει η Lamda Development.

Στόχος είναι η αναζήτηση συνεταίρων και σε αυτή την δραστηριότητα με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η δημιουργία του SPV θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Lamda έχει ανακοινώσει συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για την απόκτηση από την προαναφερόμενη τράπεζα γραφείων εμβαδού 40.000 τ.μ., στο Επιχειρηματικό Κέντρο για την μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων διοίκησής της.

Επίσης έχει ανακοινώσει Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Eurobank, προκειμένου η Τράπεζα να αποκτήσει οικόπεδο (εμβαδού περίπου 18 χιλ. τ.μ.), εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου, για να αναπτύξει ψηλό κτήριο εμβαδού 40.000 τ.μ. και να μεταφέρει εκεί τα κεντρικά της γραφεία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει υπαναχωρήσει, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται το MoU με την Eurobank.

Σε κάθε περίπτωση η λογική της αναζήτησης τρίτων εταιρειών που θα συμμετέχουν στις επιμέρους αναπτύξεις του Ελληνικού ή θα τις αναλάβουν εξολοκλήρου, ακολουθείται από τη Lamda στις περισσότερες περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής εξαίρεση αποτελούν τα εμπορικά κέντρα, αλλά και εκεί η Lamda Malls που θα τα συγκεντρώσει θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Η δημιουργία δύο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού θα γίνει σε συνεργασία με τον Όμιλο ΤΕΜΕΣ, του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.

Το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με καζίνο (IRC) έχει αναλάβει η κοινοπραξία των ΓΕΚ Τέρνα – Hard Rock.

Ο ένας από τους 6 πύργους – τοπόσημα εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου αποτελεί αντικείμενο συμφωνίας της Lamda με την Brook Lane Capital (επενδυτικό κεφάλαιο με έδρα το Λονδίνο).

Συμφωνίες επίσης έχει συνάψει η Lamda με την Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, τον όμιλο Φουρλή και με την Prodea ΑΕΕΑΠ η οποία θα αναπτύξει σχολικές εγκαταστάσεις τις οποίες θα εκμισθώσει στην Costeas – Geitonas School.

 

Τέτη Ηγουμενίδη

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text