Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intralot: Γιατί περιμένει επιταχυνόμενη ανάπτυξη

Intralot: Γιατί περιμένει επιταχυνόμενη ανάπτυξη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intralot: Γιατί περιμένει επιταχυνόμενη ανάπτυξη

ην εκτίμηση ότι το 2023 ο όμιλος θα καταγράψει ισχυρότερη ανάπτυξη έναντι του 2022, που στο τέλος του έτους μπορεί να αγγίξει και διψήφιο αριθμό, έκανε η διοίκηση της Intralot κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τρίμηνου στους αναλυτές.

«Είχαμε ένα πολύ δυνατό πρώτο τρίμηνο ειδικά σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Στην πραγματικότητα περιμένουμε για το υπόλοιπο της χρονιάς καλές επιδόσεις και συνολικά πιστεύουμε ότι θα έχουμε διψήφια ανάπτυξη στο τέλος του 2023. Αυτό που βλέπουμε ήδη στο δεύτερο τρίμηνο είναι πολύ καλό αποτέλεσμα - ισχυρές επιδόσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Τουρκία» είπε ο αναπληρωτής CEO, Χρυσόστομος Σφάτος.

Μάλιστα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η εταιρεία με αυτά τα οικονομικά μεγέθη μπορεί να προχωρά στον έγκαιρο προγραμματισμό για την αναχρηματοδότηση των επερχόμενων λήξεων των Ομολογιών τους την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής τους διάρθρωσης και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και στις βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η IntralotΙΝΛΟΤ +1,67% κατέγραψε αύξηση 29,2% στα EBITDA και καθαρά κέρδη €3,1 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2023 με σημαντική ανάπτυξη στις δραστηριότητές στις ΗΠΑ. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα €471,6 εκατ. στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2023, μειωμένος κατά €18,9 εκατ.ευρώ.

Κατά το α’ τρίμηνο του 2023, τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα €89,5 εκατ. (-8,4% σε ετήσια βάση). Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €33,7 εκατ. (+29,2% σε ετήσια βάση), ενώ το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 37,7% από 26,7% το Α’ τρίμηνο του 2022.

 

Μαρία Μόσχου

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text