Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Frigoglass: Οι αποφάσεις της ΓΣ για το νέο ΔΣ και την Επιτροπή Ελέγχου

Frigoglass: Οι αποφάσεις της ΓΣ για το νέο ΔΣ και την Επιτροπή Ελέγχου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Frigoglass: Οι αποφάσεις της ΓΣ για το νέο ΔΣ και την Επιτροπή Ελέγχου

Η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι την Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 και ώρα 15:30 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας. Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρέστησαν νόμιμα μέτοχοι εκπροσωπούντες συνολικά 173.008.058 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, ήτοι το 48,55% επί συνόλου 356.314.416 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας.

H Έκτακτη Γενική Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ως εξής:

 

Θέμα 1: Εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας με τριετή θητεία και ο ορισμός Ανεξάρτητων Μελών.

 

Ειδικότερα, η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής:

1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΥΙΔ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΟΥΛΗΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ

3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΚΑΡΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ανεξάρτητο μέλος

5. ZULIKAT WURAOLA ABIOLA του MOSHOOD KASHIMAWO OLAWALE, ανεξάρτητο μέλος

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθορίσθηκε τριετής, ήτοι έως τις 29.5.2026, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του, χωρίς ωστόσο να υπερβεί τα τέσσερα έτη, όπως ορίζει το άρθρο 6 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Εκ των ανωτέρω μελών, οι κ. Γεώργιος Σαμοθράκης και η κα. Zulikat Wuraola Abiola διαπιστώθηκε ότι πληρούν άπαντα τα κριτήρια και εχέγγυα ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020 (ήτοι δεν κατέχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου μεγαλύτερο του μηδέν κόμμα πέντε τοις εκατό (0,5%) του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ενώ είναι απαλλαγμένοι από οικονομικές, επιχειρηματικές, οικογενειακές ή άλλου είδους σχέσεις εξάρτησης, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις τους και την ανεξάρτητη και αντικειμενική κρίση τους).

 

Θέμα 2: Εγκρίθηκε ο ορισμός της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας ως ανεξάρτητης επιτροπής του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017 και του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020, ως ισχύουν, αποτελούμενη συνολικά από τρία (3) μέλη και ειδικότερα από δύο (2) Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από έναν τρίτο (μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου).

 

H νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής:

1. Γεώργιος Σαμοθράκης - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,

2. Zulikat Wuraola Abiola - ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και

3. Κωνσταντίνος Κοτσιλίνης – τρίτος (μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) και ανεξάρτητος

H θητεία της Επιτροπής Ελέγχου είναι ίσης διάρκειας με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Επιτροπή Ελέγχου θα συγκροτηθεί σε σώμα κατά την πρώτη συνεδρίαση της.

Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτουν στο σύνολό τους επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρείας ενώ ειδικότερα ο κ. Γεώργιος Σαμοθράκης διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική και λογιστική, καθώς αποτελεί μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ), ενώ έχει διατελέσει επιπλέον ως μέλος Επιτροπών Ελέγχου άλλων εισηγμένων εταιρειών. Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου είναι στο σύνολό τους ανεξάρτητα από την Εταιρεία, σύμφωνα με την παρ. 1 (δ) του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, ως ισχύει και το άρθρο 9 του Ν. 4706/2020.

 

Διαβάστε εδώ το πρακτικό.

 

Η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της νέας Επιτροπής Ελέγχου και της νέας Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων σε σώμα

 

Η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. (η «Εταιρεία») σε συνέχεια της από 29.5.2023 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας αναφορικά με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και τον προσδιορισμό του είδους και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σύμφωνα με την από 29.5.2023 απόφασή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

 

1. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΥΙΔ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Πρόεδρος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος

2. ZULIKAT WURAOLA ABIOLA του MOSHOOD KASHIMAWO OLAWALE, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ανεξάρτητο,

μη εκτελεστικό μέλος & Ανώτατο Ανεξάρτητο μέλος

3. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΟΥΛΗΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΚΑΡΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μη εκτελεστικό μέλος

5. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

 

Η εκλογή των ανωτέρω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και η συγκρότησή του σε σώμα είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του καταστατικού της Εταιρείας, της ισχύουσας νομοθεσίας περί εταιρικής διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης (εκδόσεως ΕΣΕΔ Ιούνιος 2021) που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας και της Πολιτικής Καταλληλότητας της Εταιρείας, καθώς πληρούν τα κριτήρια ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας, όπως αυτά εξειδικεύονται στην ισχύουσα νομοθεσία και την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας.

Όπως έχει εξακριβωθεί από την Εταιρεία, τα ανωτέρω ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούν τα κριτήρια και εχέγγυα ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του N. 4706/2020.

Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι τριετής, λήγει την 29.5.2026 και δύναται να παραταθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του, χωρίς ωστόσο να υπερβεί τα τέσσερα (4) έτη, όπως ορίζει το άρθρο 6 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Επίσης, δυνάμει της από 30.5.2023 συνεδρίασής της, η νέα Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Γεώργιος Σαμοθράκης του Παναγιώτη – Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό

μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,

2. Zulikat Wuraola Abiola του Moshood Kashimawo Olawale – Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, ανεξάρτητο

μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου,

3. Κωνσταντίνος Κοτσιλίνης του Ελευθερίου - Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, τρίτος (μη μέλος του

Διοικητικού Συμβουλίου) και ανεξάρτητος

Η εκλογή των ανωτέρω μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας και η συγκρότησή της σε σώμα είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, ως ισχύει, του Ν. 4706/2020 καθώς και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας. Τα ανωτέρω μέλη της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτουν στο σύνολό τους επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρείας ενώ ειδικότερα ο κ. Γεώργιος Σαμοθράκης διαθέτει επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική και λογιστική, καθώς αποτελεί μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ), ενώ έχει διατελέσει επιπλέον ως μέλος Επιτροπών Ελέγχου άλλων εισηγμένων εταιρειών. Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου είναι στο σύνολό τους ανεξάρτητα από την Εταιρεία, σύμφωνα με την παρ. 1 (δ) του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, ως ισχύει και το άρθρο 9 του Ν. 4706/2020.

Η θητεία της νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας είναι ίση με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Περαιτέρω, δυνάμει της από 29.5.2023 συνεδρίασής της, η νέα Επιτροπή Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Zulikat Wuraola Abiola – Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και

Υποψηφιοτήτων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,

2. Γεώργιος Σαμοθράκης - Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και

Υποψηφιοτήτων, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,

3. Γεώργιος Διάκαρης - Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, μη εκτελεστικό μέλος

Η εκλογή των ανωτέρω μελών της Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας και η συγκρότηση της τελευταίας σε σώμα είναι σύμφωνη με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Εταιρείας καθώς και τον Ελληνικό Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης (Ιούνιος 2021) που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία.

Η θητεία της νέας Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας είναι ίση

με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text