Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Axia: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Axia: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Axia: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις από την αρχή του χρόνου, ξεπερνώντας αυτές της ΕΕ κατά 49 μ.β., επισημαίνει σε έκθεσή της η Axia.

Υποστηρίζει ότι αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα καθοδηγείται από ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και την αυξανόμενη πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει φέτος την επενδυτική βαθμίδα.

Η άποψή μας είναι ότι αυτή η επίδοση θα συνεχιστεί, καθώς οι προβλέψεις μας υποδηλώνουν ότι η μέση εκτίμηση των αναλυτών εξακολουθεί να υποτιμά την ορμή των καθαρών επιτοκιακών εσόδων (NII) και του κόστους κινδύνου (CoR), γράφει. Η ανάλυσή της για τα NII δείχνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αυξήσουν τα NII με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά 8-10%, με την Alpha να είναι η μόνη στην οποία κορυφώνεται μετά το 2023 λόγω της δομής του χαρτοφυλακίου επενδυτικών τίτλων της.

Όσον αφορά την CoR, οι τράπεζες θα πρέπει εύκολα να υπερβούν τα επιχειρηματικά σχέδια και τη συναίνεση των αναλυτών, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης και των υψηλότερων τιμών των ακινήτων.

Μια άλλη βασική πτυχή που εισάγουμε στην επενδυτική μας θέση είναι η σημασία της αξιοποίησης του πλεονάζοντος κεφαλαίου. Οι ρυθμιστικές αρχές εμφανίζονται πιο πρόθυμες να επιτρέψουν στις τράπεζες να πραγματοποιούν επενδύσεις που αυξάνουν την αξία αντί να διανέμουν κεφάλαια έως ότου μειωθούν τα επίπεδα DTC, επισημαίνει η έκθεση.

Ως εκ τούτου, προβλέπει μερίσματα χαμηλότερα από αυτά που προβλέπει η καθοδήγηση, αλλά τονίζει ότι η αποχώρηση του ΤΧΣ θα μπορούσε να επηρεάσει πραγματικά τις συνολικές πληρωμές. Ωστόσο, δεν θεωρεί τις χαμηλότερες πληρωμές ως αρνητικές αλλά μάλλον ως ευκαιρία για τις τράπεζες της Ελλάδας να υιοθετήσουν μια πιο εξωστρεφή και επιθετική προσέγγιση μετά από μια περίοδο περικοπών.

Το πλεονάζον κεφάλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε επαναλειτουργικά χαρτοφυλάκια, της συμμετοχής σε διασυνοριακές κοινοπραξίες, της πραγματοποίησης εξαγορών σε βασικές αγορές, της ίδρυσης κοινοπραξιών ή της επένδυσης σε επιχειρήσεις fintech για σκοπούς διασταυρούμενης πώλησης.

Η Axia με την έκθεσή της επιβεβαιώνει τις συστάσεις «αγοράς» για τις συστημικές τράπεζες. Δίνει νέα τιμή-στόχο για την Alpha BankΑΛΦΑ -0,82% στα 2 ευρώ (από 1,8 ευρώ προηγουμένως), στη Eurobank τα 2 ευρώ (από 1,8 ευρώ προηγουμένως), στην Εθνική στα 7,2 ευρώ (από 5,5 ευρώ προηγουμένως) και στην Πειραιώς τα 3,4 ευρώ (από 3,1 ευρώ προηγουμένως).

Επισημαίνει τις υψηλότερες ανοδικές προοπτικές της Alpha Βank, επωφελούμενη από μια μεταγενέστερη αιχμή των NII σε σύγκριση με τις υπόλοιπες και τη βελτίωση της απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) μέσω της ανάκαμψης των δραστηριοτήτων της στη Ρουμανία.

 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text