Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ψάχνει ευκαιρίες εκτός κλάδου η Ελαστρον

Ψάχνει ευκαιρίες εκτός κλάδου η Ελαστρον

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ψάχνει ευκαιρίες εκτός κλάδου η Ελαστρον

Αύξηση των όγκων πώλησης κατά περίπου 5% εκτιμά ότι θα σημειώσει το πρώτο φετινό εξάμηνο η Έλαστρον -0,72%, με τις πωλήσεις ωστόσο και τα κέρδη να υποχωρούν σε σχέση με πέρυσι εξ’ αιτίας κυρίως της μειωμένης τιμής του χάλυβα.

Για το σύνολο μάλιστα της χρονιάς -λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολίες που υπάρχουν για ασφαλείς προβλέψεις- οι πωλήσεις σε όγκο ενδεχομένως να σημειώσουν κάποια περαιτέρω αύξηση, χωρίς ωστόσο να αναμένεται ότι θα επαναληφθούν οι περυσινές επιδόσεις της εισηγμένης.

Αυτά δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Eλαστρον Βασίλης Μάνεσης στα πλαίσια της χθεσινής ενημέρωσης των αναλυτών, θωρώντας πως σύμφωνα με το βασικό σενάριο η εγχώρια ζήτηση αναμένεται να κινηθεί ανοδικά κατά τα επόμενα χρόνια, λόγω της προβλεπόμενης αύξησης των επενδύσεων και της απορρόφησης Κοινοτικών κονδυλίων (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ).

Παράλληλα, ο εισηγμένος όμιλος συνεχίζει τα επενδυτικά του προγράμματα, στα οποία μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται:

Η αύξηση της παραγωγικής και της αποθηκευτικής ικανότητας της μητρικής εταιρείας (κατά την περίοδο 2013-2022 έχουν διατεθεί 37,7 εκατ. ευρώ) με τη διοίκηση της εισηγμένης ωστόσο να μην κοινοποιεί συγκεκριμένο ποσό για το 2023.

Την εκκίνηση κατασκευής ενός ακόμη φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 Mw μέσα στο δεύτερο φετινό εξάμηνο, πέρα από τις μονάδες 4,2 Mw που ήδη κατέχει ο όμιλος.

Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ της θυγατρικής Θερμοκήπια Θράκης (συμμετοχή 49%) που θα ολοκληρωθεί έως το 2025 και θα αφορά την καλλιέργεια επιπλέον 130 στρεμμάτων που θα καλλιεργούνται με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Ο εισηγμένος όμιλος έχει καταφέρει κατά την τελευταία δεκαετία να επεκταθεί πέρα από την εμπορία και στην παραγωγή μεταλλουργικών προϊόντων, η οποία σήμερα αποτελεί το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας. Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως πάνω από το 30% του κύκλου εργασιών αφορά εξαγωγές προϊόντων και μάλιστα στις πολύ απαιτητικές αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

«Αναμφίβολα υπάρχουν προκλήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά εμείς διαθέτουμε την παραγωγική δυναμικότητα, την τεχνογνωσία και τη ρευστότητα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε ενδεχόμενες δυσκολίες και να εκμεταλλευθούμε πιθανές ευκαιρίες, υποστήριξε ο Βασίλης Μάνεσης, ο οποίος μάλιστα δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της εισηγμένης για αναζήτηση ευκαιριών είτε εντός μεταλλουργικού κλάδου, είτε εκτός, προκειμένου να υπάρξει διαφοροποίηση εργασιών.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text