Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Amazon: Αποχή σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης» στην ηγεσία

Amazon: Αποχή σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης» στην ηγεσία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι εργαζόμενοι της Amazon σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από την εργασία τους την Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη εντολή επιστροφής της εταιρείας στα γραφεία, τις απολύσεις και το οικολογικό της ιστορικό, όπως σημειώνει το CNBC.

Περίπου 1.900 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο αναμένεται να αποχωρήσουν στις 3μ.μ. (ώρα Ελλάδας) με περίπου 900 από αυτούς να συγκεντρώνονται έξω από το Amazon Spheres στο Σιάτλ. Η αποχή οργανώνεται εν μέρει από την Amazon Employees for Climate Justice, μια σημαίνουσα οργάνωση εργαζομένων που έχει επανειλημμένα πιέσει τον ηλεκτρονικό λιανοπωλητή για τη στάση του στο κλίμα.

Η οργάνωση δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αποχωρούν για να τονίζουν την «έλλειψη εμπιστοσύνης στη λήψη αποφάσεων από την ηγεσία της εταιρείας». Η Amazon ξεκίνησε πρόσφατα τις μεγαλύτερες απολύσεις στην 29χρονη ιστορία της, περικόπτοντας 27.000 θέσεις εργασίας στα τμήματα cloud computing, διαφήμισης και λιανικής πώλησης, μεταξύ πολλών άλλων, από το περασμένο φθινόπωρο. Την 1η Μαΐου, η εταιρεία διέταξε τους εταιρικούς υπαλλήλους να αρχίσουν να εργάζονται από το γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, βάζοντας σε μεγάλο βαθμό τέλος στις ρυθμίσεις απομακρυσμένης εργασίας στις οποίες είχαν εγκατασταθεί ορισμένοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι της Amazon αποχωρούν από την εργασία τους σε μια επισφαλή στιγμή στο εσωτερικό της εταιρείας. Η Amazon μόλις ολοκλήρωσε τις περικοπές των υπαλλήλων της και συνεχίζει να υπολογίζει τη δύσκολη οικονομία και την επιβράδυνση των λιανικών πωλήσεων, αφήνοντας τους υπαλλήλους στην άκρη ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text