Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή το ν/σ για το όριο χρέους – Biden: Κρίσιμο βήμα μπροστά

ΗΠΑ: Ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή το ν/σ για το όριο χρέους – Biden: Κρίσιμο βήμα μπροστά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με ευρεία πλειοψηφία (314 ψήφοι υπέρ και 117 κατά) και με δικομματική συναίνεση ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου του χρέους, απόφαση την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden χαρακτήρισε ως «κρίσιμο βήμα μπροστά».
Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή «πέρασε» το νομοσχέδιο και πλέον απομένει η έγκριση από τη Γερουσία – κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, μια και οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία – πριν το σχέδιο νόμου πάρει το δρόμο προς το γραφείο του προέδρου Biden.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας διαβεβαίωσε πως θα εισάγει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο έτσι ώστε να αποφευχθεί το δυσοίωνο σενάριο της στάσης πληρωμής.
Για να μην υλοποιηθεί το σενάριο αυτό, το σχέδιο νόμου θα πρέπει να έχει γίνει νόμος, δηλαδή να φέρει την υπογραφή του Biden, το αργότερο έως τις 5 Ιουνίου.

Ικανοποίηση Biden

Από την πλευρά του ο Biden, αναφερόμενος στην έγκριση του νομοσχεδίου, έκανε λόγο για «κρίσιμο βήμα μπροστά», το οποίο, όπως είπε, εξασφαλίστηκε χάρη «στον συμβιβασμό των δύο κομμάτων» του αμερικανικού κοινοβουλίου.
«Απόψε η Βουλή (των Αντιπροσώπων) έκανε ένα κρίσιμο βήμα μπροστά για να αποτραπεί η πρώτη κήρυξη στάσης πληρωμών στην ιστορία των ΗΠΑ» υποστήριξε ο Biden.

Πηγή: www.bankingnews.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text