Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ανοικτό το θέμα μεταφοράς έδρας, EBITDA 1 δισ.

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ανοικτό το θέμα μεταφοράς έδρας, EBITDA 1 δισ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ανοικτό το θέμα μεταφοράς έδρας, EBITDA 1 δισ.

Για μια εταιρεία που θα κινηθεί σε «άλλα μεγέθη» μίλησε ο Ευάγγελος ΜυτιληναίοςΜΥΤΙΛ -1,70% στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Επιβεβαίωσε δε τη στόχευση για EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ τη φετινή χρονιά, επίπεδο που αναμένεται να ξεπεραστεί «άνετα».

 

Ουσιαστικά ο επικεφαλής της εταιρείας επανέλαβε τις εκτιμήσεις που είχε διατυπώσει στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης του ομίλου για τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς, οπότε κατέγραψε EBITDA 823 εκατ. ευρώ. Τότε είχε ξεκαθαρίσει ότι «το στοίχημα για το 2023 δεν είναι να κάνουμε αυτά τα μεγέθη "βιώσιμα". Είναι να περάσουμε το 1 δισ. EBITDA "κατ’ ελάχιστο"».

Η έδρα

Ανοιχτά φαίνεται να είναι όλα τα ενδεχόμενα για τη δυνητική μεταφορά από την Ελλάδα της έδρας της Mytilineos Energy & Metal. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίoς χαρακτήρισε το θέμα πολύ ευαίσθητο, γιατί βρισκόμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο λόγω εκλογών. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε ο ίδιος, επιφυλάσσεται να απαντήσει στις 27 Ιουλίου, μετά το conference call για τα αποτελέσματα του εξαμήνου.

«Δεν θα απαντήσω πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Είναι άδικο, δεν θα το κάνω, γιατί θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης». Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr αν η οποιαδήποτε απόφαση για την έδρα της εταιρείας συνδέεται με την πολιτική σταθερότητα της χώρας, ήταν κατηγορηματικός. Επαναλαμβάνοντας, εν πολλοίς, τις θέσεις που ανέπτυξε σε πρόσφατη συνέντευξη στο Bloomberg, υπογράμμισε ότι «η απόφαση δεν έχει να κάνει με την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Ό,τι και να γίνει στις 25 Ιουνίου, θα έχουμε πολιτική σταθερότητα, γιατί διαθέτουμε μια ώριμη δημοκρατία».

Ωστόσο αποκάλυψε ότι η πίεση για τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας προέρχεται από μεγάλους μετόχους, που θεωρούν ότι η Mytilineοs διαπραγματεύεται σε «εξευτελιστικά» επίπεδα και πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να έχει τις αποτιμήσεις που δικαιούται στην Ελλάδα συγκριτικά με ανεπτυγμένες χώρες. «Δεν είναι απλό ζήτημα, όμως το σκεφτόμαστε. Σίγουρα δεν είναι πολιτικό. Δεν απαντώ, επειδή φοβάμαι ότι θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Λίγο πριν, ο κος Μυτιληναίoς είχε αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι η απόδοση στην αγορά της εταιρείας και του ομολόγου της είναι σε τιμές επενδυτικής βαθμίδας, δεν μπορεί να την εξασφαλίσει ακόμη από τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους, γιατί πρέπει να προηγηθεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα.

Παράλληλα αναμένεται και η τοποθέτηση της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές από τις αναδυόμενες που βρίσκεται σήμερα. Εφόσον συμβούν αυτά, ο κος Μυτιληναίoς προέβλεψε ότι θα υπάρξει τεράστια εισροή κεφαλαίων στην Ελλάδα, τα οποία επιθυμούν να έρθουν, αλλά δεν μπορούν λόγω του καταστατικού τους, που φρενάρει τις κινήσεις αυτές σε αναδυόμενες αγορές.

Αθηνά Καλαϊτζόγλου

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text