Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Lamda Malls: Συγχωνεύσεις θυγατρικών με στόχο το Χρηματιστήριο

Lamda Malls: Συγχωνεύσεις θυγατρικών με στόχο το Χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lamda Malls: Συγχωνεύσεις θυγατρικών με στόχο το Χρηματιστήριο

Στη συγχώνευση των επιμέρους θυγατρικών εταιρειών που διαχειρίζονται τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα του ομίλου αποφάσισε στη λήξη του Μαίου, ο όμιλος της Lamda Development με στόχο τη δημιουργία ενός ευδιάκριτου πόλου δραστηριότητας, ο οποίος εξάλλου εν ευθέτω χρόνω όπως έχει δηλώσει η διοίκηση του ομίλου, θα αυτονομηθεί και θα εισαχθεί στο ΧΑ.

Έτσι, αποφάσισε τη συγχώνευση των δύο 100% θυγατρικών της «Malls Management Services – Υπηρεσίες Διαχείρισης Εμπορικών Κέντρων Μονοπρόσωπη Α.Ε.» και «ΜC Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας» (με ποσοστό συμμετοχής της 100%), αλλά και την απόσχιση περιουσιακών στοιχείων που αφορούν τόσο στο Golden Hall, το The Mall Athens και το Εκπτωτικό Χωριό Designers Outlet σε νέα κοινή εταιρεία.

Προς το παρόν εκτός της περιμέτρου της παραπάνω αναδιάρθρωσης βρίσκεται η εταιρεία ειδικού σκοπού Lamda Ellinikon Malls Ηolding, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2022 με σκοπό τη διαχείριση και ανάπτυξη των υπό σχεδιασμό malls στο Ελληνικό (Voyliagmenis Malls, Marina Galleria).

Παρόλα αυτά η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των επενδυτών αναφέρθηκε στην εμπορευματοποίηση των δύο συγκεκριμένων αναπτύξεων. Ειδικότερα, έως σήμερα έχουν συμφωνηθεί Heads of Terms (HoT) για 53% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) στο Vouliagmenis Malls και εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο ποσοστό θα αυξηθεί στο 70% έως το τέλος του 2023, ενώ για το Marina Galleria τα προσύμφωνα αφορούν το 30% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) με εκτιμήσεις ότι το ποσοστό θα ανέλθει στο 50% έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα δε με τον CFO του ομίλου, Χ. Γκορίτσα «από το τέλος του 2023 εκτιμάται ότι θα υπογραφούν σταδιακά και τα τελικά συμβόλαια μίσθωσης εμπορικών χώρων στα δύο malls, τρία χρόνια πριν ολοκληρωθεί η επένδυση».

Πέραν των παραπάνω, ο κ. Γκορίτσας στάθηκε στο ιστορικό ρεκόρ απόδοσης των υφιστάμενων εμπορικών αναπτύξεων του ομίλου στο α’ τρίμηνο του 2023, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας «στο σύνολο του το 2023 θα είναι έτος ισχυρών επιδόσεων για το βραχίονα των malls».

Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη EBITDA των εμπορικών κέντρων The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos το Α’ Τρίμηνο 2023 αυξήθηκαν 20% σε συγκρίσιμη βάση έναντι του 2022 στα 18,5 εκατ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2023και κατά 12% υψηλότερα έναντι έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019). Τα κέρδη EBITDA των malls περιλαμβανομένου του νεοαποκτηθέντος Designer Outlet Athens το Α’ Τρίμηνο 2023 ανήλθαν σε 20,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 36% έναντι του 2022 και 26% υψηλότερα έναντι του 2019.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου τα ενοίκια (βάση πληθωρισμού και επαναδιαπραγμάτευσης αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 18%) ενώ οι πωλήσεις των μισθωτών κατά 38%.

 

Πέννυ Κούτρα

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text