Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πώς η Αλουμίνιον της Ελλάδας γίνεται η μπαταρία της Μυτιληναίος

Πώς η Αλουμίνιον της Ελλάδας γίνεται η μπαταρία της Μυτιληναίος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πώς η Αλουμίνιον της Ελλάδας γίνεται η μπαταρία της Μυτιληναίος

Το φαινόμενο των μηδενικών ή αρνητικών τιμών στην ενεργειακή αγορά που γίνεται όλο και πιο έντονο και στην Ελλάδα ανέλυσε στη χθεσινή του τοποθέτηση στη γενική συνέλευση των μετόχων ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Όπως αποκάλυψε την έννοια της αρνητικής τιμής άκουσε πρώτη φορά από τον Ελληνογάλλο επιχειρηματία της Total Energies Πάρη Μουράτογλου που τώρα εκποιεί το 50% της συμμετοχής του στην γαλλική κοινοπραξία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος είχε για άλλη μια φορά μηδενικές τιμές καθώς η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν χαμηλή αλλά αυξημένη η παραγωγή από ΑΠΕ (είτε επειδή είχε πολύ ήλιο ή αέρα) που ήταν υψηλότερη από τις ανάγκες της χώρας ενώ οι εξαγωγές ήταν αδύνατες. Σε αυτή την περίπτωση οι τιμές ηλεκτρισμού γίνονται μηδενικές.

Όπως επισήμανε, όσες μονάδες ΑΠΕ δεν έχουν συμβολαιοποιημένες ταρίφες (feed in) ή διμερείς συμβάσεις αγοραπωλησίας  (PPAs), θα υποστούν μεγάλη ζημιά το επόμενο διάστημα.

Η Μυτιληναίος είπε δεν αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη «μπαταρία» της χώρας που είναι η Αλουμίνιον της Ελλάδας, που ως μεγάλος καταναλωτής μπορεί να απορροφά όλη την περίσσεια ενέργεια.

Ο επικεφαλής του ομίλου  πρόσθεσε ότι οι μπαταρίες δεν είναι κάτι που θα δούμε γρήγορα στην Ελλάδα καθώς αργούν και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν 15 έως 20 χρόνια για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη υποδομή αποθήκευσης για το λεκανοπέδιο της Αττικής.

 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΖΑΝΝΕ

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text