Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Alpha Bank: Στρατηγικό σχέδιο με focus σε κερδοφορία και μετόχους

Alpha Bank: Στρατηγικό σχέδιο με focus σε κερδοφορία και μετόχους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha Bank: Στρατηγικό σχέδιο με focus σε κερδοφορία και μετόχους

Τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η αναπτυξιακή τροχιά της Alpha Bank όπως αυτοί καταγράφονται στο business plan της τριετίας 2023-2025 θα παρουσιάσει σήμερα στους επενδυτές η διοίκηση της τράπεζας.

 

Στην κορυφή της στρατηγικής της τράπεζας βρίσκεται η περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας μέσω της αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους και προμήθειες, αλλά και η ενδυνάμωση των εργασιών της διαχείρισης περιουσίας (wealth management) και του bancassurance.

Όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη του τελευταίους μήνες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης κεντρικό άξονας της στρατηγικής αποτελεί η μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της Alpha Bank ούτως ώστε να διανείμει μέρισμα από τα κέρδη της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους ενισχύονται ήδη από την ανοδική πορεία των επιτοκίων και το ισοζύγιο παραμένει θετικό με δεδομένου ότι ταυτόχρονα έχει αυξηθεί (σ.σ. σε χαμηλότερο ποσοστό) και το κόστος των καταθέσεων του προθεσμιακού τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει από τώρα και έως το 2025 η τράπεζα στην αύξηση των εκταμιεύσεων δανείων. Σε αυτό θα συμβάλλει σημαντικά το σκέλος των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και ήδη βρίσκονται υπό επεξεργασία μια σειρά από επενδυτικά projects, παρά την στασιμότητα που παρατηρείται από τις αρχές του έτους.

Η στρατηγική ανάπτυξης της τράπεζας δεν περιορίζεται εντός των συνόρων. Η Alpha Bank διατηρεί ικανοποιητική παρουσία στην Ρουμανία και την Κύπρο και στα πλάνα της διοίκησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των δύο θυγατρικών, κυρίως της ρουμανικής.

Το 2023 αναμένεται να γίνουν σημαντικά βήματα και στο μέτωπο της περαιτέρω μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Ήδη, η διοίκηση της Alpha Bank έχει προγραμματίσει δύο συνθετικές τιτλοποιήσεις ενώ κάνει focus και σε οργανικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, σημαντικά βήματα αναμένεται να γίνουν και στο μέτωπο της μείωσης του κόστους και σε αυτό θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό η περαιτέρω ψηφιοποίηση των εργασιών της τράπεζας.

Αναστασία Παπαϊωάννου

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text