Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | AXIA για Alpha Bank: Συνεκτική η στρατηγική της τράπεζας – Διατηρεί τη σύσταση «buy»

AXIA για Alpha Bank: Συνεκτική η στρατηγική της τράπεζας – Διατηρεί τη σύσταση «buy»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
AXIA για Alpha Bank: Συνεκτική η στρατηγική της τράπεζας – Διατηρεί τη σύσταση «buy»

 

 

 

 

 

Για φιλόδοξους στόχους και μια ολοκληρωμένη και συνεκτική στρατηγική κάνει λόγο η AXIA σε report της για το αναθεωρημένο business plan που παρουσιάσε στο Investor Day η Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς («buy) και την τιμή αγοράς στα 2 ευρώ (μετά την πρόσφατη αναθεώρησή της).

Όπως αναφέρεται στο report το business plan του 2023- 2025 που παρουσίασε η τράπεζα δίνει έμφαση στην κερδοφορία και προτάσσει τη στρατηγική αξιοποίηση του πλεονάζοντος κεφαλαίου που δημιουργεί η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος παρουσίασε τρεις νέους δείκτες κερδοφορίας, θεωρώντας κάθε επιπλέον κεφάλαιο πάνω από τον στόχο του 13% του δείκτη CET1 ως πλεόνασμα. Σύμφωνα με αυτούς οι στόχοι για το FY25 είναι: α) RoCET1 (χωρίς πλεονάζον κεφάλαιο) 16%+, β) RoTE (χωρίς πλεονάζον κεφάλαιο) 12%+ και γ) RoTE (συμπ. πλεονάζοντος κεφαλαίου) από 11%+.

Ο Όμιλος φιλοδοξεί στη δημιουργία κεφαλαίου ύψους 2,3 δισ. ευρώ μεταξύ 2023-25, εκ των οποίων 0,4 δισ. ευρώ μέσω υψηλότερης αναγνώρισης των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTA). Μέρος αυτού του κεφαλαίου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για οργανική ανάπτυξη (0,9 δισ. ευρώ), ενώ κεφάλαια ύψους 0,3-0,4 δισ. ευρώ στη διανομή μερισμάτων (εκκρεμεί η έγκριση του SSM), με βάση την αύξηση κεφαλαίου του ομίλου κατά 30 μονάδες βάσης CET1. Με βάση τα παραπάνω ο Όμιλος θα διαθέτει 1-1,1 δισ. ευρώ πλεονάζον κεφάλαιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε για πρόσθετες διανομές μερισμάτων (με την έγκριση του ρυθμιστή) είτε για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Όπως υπογραμμίζει η AXIA ο στόχος της ALPHA είναι συμβατός με τις παραδοχές των αναλυτών για το οικονομικό έτος 2023 (FY23), παρά την άνοδο του RoTE κατά 100bps στο 10%+, ενώ αναγνωρίζει ανοδικούς κινδύνους μεταξύ των οποίων η αύξηση των επιτοκίων.

To report της AXIA καταλήγει αναφέροντας ότι «διατηρούμε την αξιολόγηση «buy» και την τιμή στόχο στα 2,0 EUR (+30%)».

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text