Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Μάιο, με μερίδιο αγοράς 23% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης το πρώτο πεντάμηνο, με μερίδιο αγοράς 22%.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 1,195 δισ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 23%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 16,91% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 13,12%.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαϊου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 4,79 δισ.ευρώ και μερίδιο 22%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 16,44% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 13,49%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών  για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text