Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σφοδρή διόρθωση λαμβάνει χώρα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την επαύριον των χθεσινών βουλευτικών εκλογών της 25ης /6 / 2023

Σφοδρή διόρθωση λαμβάνει χώρα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την επαύριον των χθεσινών βουλευτικών εκλογών της 25ης /6 / 2023

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παλαιό ρητό αναφέρει, «στο χρηματιστήριο όλα μπορούν να συμβούν». Έτσι και σήμερα, μετά την χθεσινή νίκη του κεντροδεξιού κόμματος ΝΔ, σημειώνεται αναπάντεχα στην αγορά ισχυρή διόρθωση -2,80% (στις 1233 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μεγάλο τζίρο (130 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν και σήμερα πλησιάζοντας κρίσιμες στηρίξεις – χαμηλά διμήνου ή τριμήνου,

Η βασική αιτία της σημερινής καταβύθισης είναι το «profit taking» (αποκόμιση κερδών) τα οποία  μέχρι προχθές έφταναν +37% πάνω από το κλείσιμο του 2022. Δεύτερος λόγος, μπορεί να είναι οι διορθώσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί πλησιάζουν επικίνδυνες στηρίξεις. Και τρίτον, ο επίμονος πληθωρισμός που έχει σαν αποτέλεσμα τα υψηλά επιτόκια.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Επειδή η σημερινή διόρθωση είναι ιδιαίτερα σφοδρή που μπορεί να σημαίνει σηματοδότηση πλάγιας ή πλαγιοκαθοδικής θερινής ταλαιπωρίας, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, θα προχωρήσει σήμερα σε περιορισμένες πωλήσεις, το 10% από όλες τις μετοχές του.

Μετοχές

Μόνον τρεις περιθωριακές μετοχές από τις 60 που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή μικρή άνοδο ενώ από τις πτωτικές τουλάχιστον 20 μετοχές σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Ιδιαίτερα πλήττονται σήμερα οι τράπεζες με τον δείκτη ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -4,10% και σε επίπεδα κάτω των 940 μονάδων.

Διανομές πολύ μεγάλες διακρίνουμε στις τραπεζικές μετοχές και ιδιαίτερα στην ΕΤΕ.

Ανθεκτικές μετοχές φαίνονται ο ΟΤΕ και βέβαια η πάντα αμυντική ΕΕΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα να δούμε αν θα αντιδράσει ανοδικά η αγορά μετά στο σημερινό sell off.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text