Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 28/6/2023) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 28/6/2023) να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει ιδιαίτερα αλλά δεν είναι και άσχημη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ σημειώνει μετά από 7ήμερη πτώση -3,44% μια μέτρια άνοδο +0,80% (στις 1244 μονάδες στις 4.25 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοιες εικόνες στους ευρωπαϊκούς δείκτες που και αυτοί προσπαθούν να επανέλθουν σε πλήρη ανοδική τάση μετά από ήπια διόρθωση ή οριζόντια παγίωση.

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε πλήρη ανοδική τάση διότι ναι μεν οι μεσο και μακροπρόθεσμοι δείκτες είναι ανοδικοί, οι βραχυχρόνιοι όμως, όπως ο Macd και ο 4 days range, είναι καθοδικοί.

Θα θεωρήσουμε την σημερινή συνεδρίαση σαν «όχι άσχημη» αν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο έως τις 1250 μονάδες. Αν κλείσει πάνω από τις 1250 μονάδες θα θεωρήσουμε την συνεδρίαση ενθαρρυντική ενώ αν κλείσει κάτω του τοπικού πυθμένα των 1231 μονάδων, θα την θεωρήσουμε άσχημη.

Προς το παρόν βρισκόμαστε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το περίπου με 85% μετοχές και 15% μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 6 μετοχές, οι ΒΙΟΣΣΚ, ΑΛΜΥ, ΚΕΚΡ, ΠΕΙΡ, ΜΠΕΛΑ, ΙΝΤΚΑ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο, τις ΤΙΤΚ και ΕΛΠΕ, που χάνουν περισσότερο του -3% λόγω αποκοπής μερισμάτων.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο διότι μπορεί μερικές να πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους αλλά δεν έχουν γραφήματα που εγκυμονούν ανοδικά ξεσπάσματα.

Μας εντυπωσιάζει μόνον η ΒΙΟΣΣΚ με την πολύ μεγάλη άνοδο +11,5% και τους πολύ μεγάλους όγκους, που δείχνουν δυναμική.

Καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέο υψηλό έτους.

Οι μόνες μετοχές που βρίσκονται σε «κατασκευαστική» συσσώρευση είναι οι ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα τα 2,6 ευρώ και η ΕΠΣΙΛ με στροφέα τα 8,15 ευρώ.

Ό ΔΤΡ πετυχαίνει πολύ καλή άνοδο +1,80% αλλά απέχει πολύ να επανέλθει πάνω από το ορόσημο των 1000 μονάδων που θα μας επιτρέψει τεχνικά να επαναγοράσουμε τραπεζικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text