Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 3/7/23, με μέτρια άνοδο και μικρό σχετικά τζίρο αρχίζει να πλησιάζει το φράγμα των 1300 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 3/7/23, με μέτρια άνοδο και μικρό σχετικά τζίρο αρχίζει να πλησιάζει το φράγμα των 1300 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ πετυχαίνει νέο υψηλό έτους με μέτρια άνοδο +0,85% (στις 1289 μονάδες, στις 4.20 μμ) , με μικρό για την εποχή τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται κατά μέσον όρο πλαγίως κοντά στα υψηλά έτους.

Η τάση του ΓΔ είναι καθαρά ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης, βραχυχρόνιους και μακροχρόνιους, να φέρουν bullish ενδείξεις που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ στην συνέχισης της ανόδου και της κατάληψης των 1300 μονάδων.

Η αισιοδοξία μας θα εγκαταλειφθεί μόνον εάν ο ΓΔ γυρίσει απότομα και άσχημα καθοδικός διασπώντας το χαμηλό κλείσιμο  20 ημερών των 1231 μονάδων

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +0,50%, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 90% σε 94% αγοράζοντας 900 μετοχές ΕΠΣΙΛ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΟΛΠ. ΛΑΜΔΑ, ΙΝΚΑΤ, ΕΠΣΙΛ, ΑΡΑΙΓ , ΟΛΥΜΠ πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο , μας κάνουν μόνον εντύπωση οι, ΟΛΠ που καταγράφει μεγάλη άνοδο σε νέα υψηλά με μικρό τζίρο, η ΙΝΚΑΤ που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο με μεγάλο τζίρο αλλά μακριά από τον διασπασθέντα στροφέα της, η ΑΡΑΙΓ που με το σημερινό +3,20% ανεβάζει την κεφαλαιοποίησή της άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και η ΕΠΣΙΛ που είναι η μοναδική μετοχή που δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση σχηματισμού ανοδικής συνέχισης.

Κοντά βρίσκονται στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΕΥΡΩΒ με στροφέα τα 1,57 ευρώ και ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα τα 2,4 ευρώ. Αντίθετα, μόνον η ΙΝΛΟΤ κινδυνεύει να δώσει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση και πωλητικό στροφέα τα 0,58 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΟΛΠ, ΙΝΚΑΤ, ΛΑΜΔΑ, ΑΡΑΙΓ, ΕΠΣΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ, ΠΛΑΘ, ΠΡΟΦ, ΦΡΛΚ, ΔΕΗ και ΤΙΤΚ.

Μεγάλους όγκους θετικούς παρουσιάζει σήμερα μόνον η ΙΝΚΑΤ, που σημαίνει ότι έχει αυξημένες πιθανότητες να συνεχίσει την άνοδό της.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά περίπου την ίδιαν ώρα.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text