Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Το ταξίδι του “Χ&Α” σταματά στο τεύχος 253. Εμείς, συνεχίζουμε διαφορετικά.

Το ταξίδι του “Χ&Α” σταματά στο τεύχος 253. Εμείς, συνεχίζουμε διαφορετικά.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εδώ και μερικές εβδομάδες, έχουμε καταλήξει σε μερικές πολύ σημαντικές αποφάσεις, σχετικά με τη λειτουργία της εταιρίας μας, τις οποίες ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε προς εσάς. Οι αποφάσεις αυτές, έχουν ως εξής:

 

α) Διακόπτουμε την κυκλοφορία του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Ως τελευταίο τεύχος κυκλοφορίας, ήταν το τεύχος Ιουνίου 2023, Νο 253.

β) Θα διατηρηθούν οι σελίδες του “απολύτου συστήματος συναλλαγών”, οι οποίες όμως, σταδιακά θα αλλάξουν μορφή και τρόπο λειτουργίας.

γ) Θα καταβληθεί προσπάθεια για τη διατήρηση πολλών από τα στατιστικά τα οποία σήμερα υπολογίζονται και δημοσιεύονται, καθώς και συγκεκριμένες στήλες που δημοσιεύονταν στο περιοδικό Χ&Α (για παράδειγμα, η τακτική δημοσίευση των χαρτοφυλακίων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων  κλπ).

 

Εντός του επόμενου δεκαημέρου, ο κάθε συνδρομητής, θα λάβει ένα email, όπου θα αναφέρεται το “μη χρησιμοποιηθέν” χρονικό διάστημα της συνδρομής και θα υπολογίζεται το ποσό που οφείλουμε να επιστρέψουμε στον κάθε έναν από εσάς, εφ’ όσον κάποιος αποφασίσει να μην συνεχίσει την παρακολούθηση των αναμορφωμένων σελίδων του “απόλυτου συστήματος”. Οι διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων, θα αναφέρονται στο email που θα λάβετε. Ως “ημερομηνία υπολογισμού” του “μη χρησιμοποιηθέντος” διαστήματος της συνδρομής, θα ληφθεί η 30η Ιουνίου 2023.

 

Γιατί καταλήξαμε στην απόφαση αυτή;

Η απόφαση αυτή, είναι απόλυτα δική μου. Κατέληξα σ’ αυτή, για έναν βασικό λόγο: Σε λίγες μέρες, συμπληρώνω τα 60 έτη. Δεν πρόκειται βεβαίως να …συνταξιοδοτηθώ, παρά το ότι, σε δύο έτη, συμπληρώνω σαράντα συντάξιμα χρόνια (χωρίς το συνυπολογισμό των 28 μηνών της στρατιωτικής μου θητείας). Όμως, κάποια στιγμή, στις διακοπές του Πάσχα, κάθησα και σημείωσα, τί θέλω να κάνω στα χρόνια που μου υπολείπονται και όσο ακόμη το μυαλό μου λειτουργεί κανονικά και όσο ακόμη με βαστούν τα πόδια μου.

Με τρόμο διαπίστωσα ότι αυτά που θέλω να κάνω, δε “χωρούν” στα χρόνια που, όπως υπολογίζω, μου απομένουν -αφήστε δε, που, όπως λένε “ο Θεός ακούει τους ανθρώπους να κάνουν σχέδια και γελά”.

 

Ένας άλλος λόγος, έχει να κάνει με την ομάδα που, αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκε στη EuroCapital. Θεωρώ ότι, αν τα παιδιά αυτά θέλουν να “βγουν” προς τα έξω, να δοκιμάσουν τις δικές τους δυνάμεις, στην ελεύθερη αγορά, τώρα είναι η καλύτερη φάση να το κάνουν. Τώρα που, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι έρχεται μια ανοδική περίοδος στο Χρηματιστήριο και που όλες οι εταιρίες, τρέχουν να οργανώσουν τμήματα ανάλυσης.

 

Ξέρετε, η διαδικασία έκδοσης του περιοδικού είναι μεγάλη και δύσκολη. Κάθε μήνα, καταβάλλουμε προσπάθεια, ίση με την προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλουμε για να γράψουμε ένα βιβλίο. Η έκδοση του περιοδικού εξαντλεί και δεν αφήνει χρόνο για οτιδήποτε άλλο.

 

Το περιοδικό, επανεκδόθηκε το 2018, για να περάσει το μήνυμα ότι, “η οικονομία και η χρηματιστηριακή αγορά εισήλθαν σε μία νέα μεγάλη, ιστορική και δομική περίοδο”. Το μήνυμα αυτό, έγινε η μόνιμη επωδός μας. Πολλοί το πίστεψαν, προετοιμάστηκαν και -ελπίζουμε- ωφελήθηκαν. Άλλοι, το απέρριψαν. Εμείς, νιώθουμε ότι κάναμε το χρέος μας προς εσάς και υλοποιήσαμε αυτό που υποσχεθήκαμε.

 

Πώς θα είναι η λειτουργία των σελίδων στο εξής;

Στις σελίδες του κ. Δημήτρη Δημόπουλου, δε θα υπάρξει κάποια μεταβολή.

Στις δικές μου σελίδες (του “απόλυτου συστήματος”), θα διατηρηθεί το καθημερινό σχόλιο. Παράλληλα, θα διατηρηθούν οι σελίδες (αρχεία) των “βασικών στοιχείων ανάλυσης” και ένα μεγάλο τμήμα από τα καθημερινά στατιστικά. Αυτά που, κατά την άποψή μας, είναι τα πιο σημαντικά, θα τα διατηρήσουμε. Κάποια άλλα -κυρίως αυτά που η διατήρηση έχει μεγάλο κόστος σε χρόνο- θα τα καταργήσουμε. Εντός των ημερών, θα ξεκαθαρίσουμε τί ακριβώς θα διατηρηθεί και τί θα καταργηθεί και θα σας ενημερώσουμε.

Θα διατηρηθούν οι αναλύσεις (πιο σύντομες) των εταιριών, οι οποίες όμως θα έχουν συγκεκριμένη στόχευση (στην κερδοφορία και τις προοπτικές της εταιρίας). Θα διατηρηθούν οι προβλέψεις των αποτελεσμάτων και άλλα πολλά. Θα διατηρηθούν οι λίστες των “επενδυτικών επιλογών”.

Κυρίως όμως, θα διατηρηθεί η λειτουργία των χαρτοφυλακίων και η παρακολούθηση του “απόλυτου συστήματος”. Μπορεί, τώρα στην άνοδο, να μη δίνουμε μεγάλη σημασία στο “σύστημα”, όμως αυτό είναι που θα “χτυπήσει την καμπάνα” για την έξοδό μας, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

Παράλληλα, θέλουμε να δώσουμε μεγάλη έμφαση στη δημιουργία πετυχημένων, μακροχρόνιων χαρτοφυλακίων. Θα αναφερθώ σ’ αυτά πιο κάτω.

 

Έως την ημέρα που θα πρέπει να απαντήσετε εάν επιθυμείτε τη διατήρηση της συνδρομής σας ή την επιστροφή των χρημάτων σας (θα αναφέρεται στην επιστολή που θα λάβετε), θα έχει αποσαφηνιστεί τί ακριβώς θα συνεχίσει να παρέχεται και τί όχι.

 

Τα επόμενα βήματα

Στα επόμενα χρόνια της δραστηριοποίησής μου στο χώρο, θέλω να ασχοληθώ με αντικείμενα που ως στόχο θα έχουν την επιμόρφωση του επενδυτικού κοινού και την αποφυγή της επανάληψης της καταστροφής των ετών 1999-2000, ή των ετών 2009-2011.

Ήδη, έχω ξεκινήσει τη συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο “Χρηματιστηριακή Ανάλυση”. Στο βιβλίο αυτό, θα αναφέρονται οι βασικές αρχές της χρηματιστηριακής ανάλυσης, μέσα από την οπτική και τις εμπειρίες των 34 ετών που δραστηριοποιούμαι στο χρηματιστηριακό χώρο. Σε κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, θα αναφερθώ περισσότερο στο βιβλίο αυτό. Εκτιμώ ότι το βιβλίο αυτό θα ολοκληρωθεί και θα κυκλοφορήσει σε πέντε μήνες από σήμερα.

Θέλω επίσης να καταπιαστώ με τη συγγραφή της ιστορίας του Χρηματιστηρίου, ώστε να μην πάνε χαμένα τα χρόνια που πέρασα αντλώντας στοιχεία από βιβλιοθήκες και διάφορα αρχεία. Αυτό είναι μεγάλο έργο και για την ολοκλήρωσή του, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία έως τέσσερα χρόνια, εκτός εάν αποφασιστεί να μειωθεί το μέγεθός του, κάτι που δεν το αποκλείω.

 

Όμως, άμεσα θέλω να ασχοληθώ με την καλύτερη διάδοση της θεωρίας του “απόλυτου συστήματος συναλλαγών” και κυρίως, με τη διάδοση των χαρτοφυλακίων σταθερών μηνιαίων καταβολών. Επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου μου (“Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών”) και κυρίως, τεσσάρων ετών μετά από την εξαιρετικά πετυχημένη δημόσια λειτουργία του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου των σταθερών μηνιαίων καταβολών, έχω πειστεί ότι, αυτά τα χαρτοφυλάκια μπορούν να είναι η μακροχρόνια απάντηση στις οικονομικές, αποταμιευτικές και επενδυτικές ανησυχίες πολλών ελληνικών οικογενειών.

Μεγάλο μέρος της προσεχούς δραστηριότητάς μου, θα αφορά -σε συνεργασία με χρηματιστηριακή εταιρία- τη διάδοση και τη λειτουργία επενδυτικών χαρτοφυλακίων αυτής της μορφής.

 

Όταν έπαιρνα την απόφαση για τη διακοπή της κυκλοφορίας του Χ&Α, πίστευα ότι αυτή θα με στεναχωρούσε και θα με κατέβαλε. Όμως, δε συμβαίνει αυτό. Εκτιμώ ότι, στα πέντε χρόνια της επανακυκλοφορίας του, το περιοδικό μας, προσέφερε αρκετά σε όσους το διάβαζαν. Εκτιμώ ότι έδωσε αυτό που υποσχέθηκε και ότι δεν υποπέσαμε σε σοβαρά λάθη. Η ιστορία έχει δείξει ότι, αυτού του είδους τα περιοδικά, είναι προσωπικά και μεταφέρουν στις σελίδες τους, μέρος της φιλοσοφίας και της προσωπικότητας του ιδρυτή και εκδότη τους. Έτσι, αναπόφευκτα, ακολουθούν το βιολογικό του κύκλο. Ο οποίος τελικά, είναι αμείλικτος.

 

Σας ευχαριστώ, από την καρδιά μου, που ήσασταν μαζί μου, σ’ αυτό το ταξίδι, με το ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Το ταξίδι θα συνεχιστεί, με άλλο μέσο για την εξερεύνηση νέων προορισμών και για την επίτευξη νέων στόχων.

 

Με εκτίμηση,

 

Γιάννης Σιάτρας 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text