Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023, ανακτά πάνω από το μισό της χθεσινής ισχυρής διόρθωσης παγιώνοντας για μια ακόμα μέρα την θέση του λίγο πάνω από τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ σήμερα, Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023, ανακτά πάνω από το μισό της χθεσινής ισχυρής διόρθωσης παγιώνοντας για μια ακόμα μέρα την θέση του λίγο πάνω από τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αισιοδοξία μας γεμίζει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ απέφυγε να βυθιστεί κάτω του ψυχολογικού επιπέδου των 1300 μονάδων και κατόρθωσε με μια καλή άνοδο +1% (στις 1317 μονάδες στις 4.10 μμ) να αναπληρώσει τις περισσότερες χθεσινές ζημιές και να προσεγγίσει το υψηλό έτους των 1325 μονάδων το οποίο αν στη συνέχεια διασπάσει ανοδικά, τότε ανοίγει ο δρόμος προς το υψηλό 10ετίας των 1365 μονάδων.

Παραμένουμε λοιπόν long και αισιόδοξοι.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά περίπου 95% αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΦΡΛΚ, ΜΥΤΙΛ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΙΝΛΟΤ, ΠΡΟΦ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2,5%.

Η μετοχή της ημέρας : αν και οι όγκοι του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, θεωρούμε τον ΜΥΤΙΛ, που ουσιαστικά σπάει ανοδικά την αντίσταση των 33 ευρώ με μεγάλη άνοδο κοντά στο +5%. Πιθανόν να έχει κι άλλο δρόμο προς τα πάνω.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου δίνουν σήμερα οι ΜΥΤΙΛ και ΟΛΘ.

Αντίστροφο σήμα πωλήσεων δίνει σήμερα παραδόξως η ΤΕΝΕΡΓΑ (η οποία ήταν μια από τις νικήτριες μετοχές του 2022 με διπλασιασμό τιμής). Φέτος, τόσο ανοδική χρονιά, η ΤΕΝΕΡΓΑ δεν τα πάει καλά.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών σαν τα ως άνω : μόνον η χειραγωγούμενη όπως μας αποκαλύπτει το γράφημά της ΑΤΤΙΚΑ που τείνει να διασπάσει το δεύτερο αγκίστρι της των 2,63 ευρώ.

Και ο ΔΤΡ σήμερα τείνει να σπάσει ανοδικά το β’ αγκίστρι του των 1100 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text