Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή μεταβολή τιμής κατοχυρώνει σήμερα, Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023, την θέση του πάνω από το επίπεδο των 1300 μονάδων

Ο ΓΔ με μικρή μεταβολή τιμής κατοχυρώνει σήμερα, Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023, την θέση του πάνω από το επίπεδο των 1300 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ ( +0,10%, στις 1332 μονάδες, στις 4.15 μμ) παρά το περίβλεπτο ράλι του +42% μέχρις στιγμής από αρχές του έτους 2023, δεν εννοεί να διορθώσει με τους κερδισμένους να αρνούνται να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους (να τα μετατρέψουν σε μετρητά), προσβλέποντας σε υψηλότερα επίπεδα.

Η τάση του ΧΑ είναι σαφώς ανοδική με πιθανότητες να μπορέσει σύντομα ο ΓΔ να ξεπεράσει το υψηλό δεκαετίας των 1365 μονάδων των αρχών 2014.

Εν τω μεταξύ το βασικό μας stop loss, το ΧΚ20 ημερών του ΓΔ, έχει ήδη ανέβει στις 1230 μονάδες και σε 5 συνεδριάσεις θα ανέβει στις 1280, επίπεδο ικανοποιητικό για ρευστοποίηση κερδών αν η αγορά γυρίσει άσχημα καθοδική και χτυπήσουν τα stop loss..

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 95% με μετοχές και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις,

Μετοχές

Οι μετοχές με θετικό πρόσημο ισαριθμούν σήμερα με αυτές με αρνητικό ενώ 2 μετοχές, οι ΟΛΥΜΠ και ΑΔΜΗΕ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με επίσης δυο, τις ΙΝΛΟΤ και ΑΛΜΥ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το μέγεθος της ανόδου και όγκων καθώς και την διαγραμματική θέση, δίνουμε τον τίτλο στην ΑΔΜΗΕ.

Εκτός από την χειραγωγούμενη (όπως δείχνει) ΑΤΤΙΚΑ, δεν βλέπουμε άλλη μετοχή που να πολιορκεί αγοραστικό στροφέα – έγκυρη αντίσταση ή αγκίστρι – υψηλό τριμήνου.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΑΔΜΗΕ, ΜΥΤΙΛ, ΣΕΝΕΡ, ΕΠΣΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΕΧΑΕ και ΑΛΦΑ.

Διανομές φαίνεται να γίνονται σήμερα σε ΙΝΚΑΤ, κάτι που θα βεβαιωθεί  κοντά στο κλείσιμο αν η μετοχή χάσει περισσότερο του -1,50%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text