Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παγιώνει για 10η μέρα σήμερα (Δευτ, 24/7/23) την θέση του πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 1300 μονάδων

Ο ΓΔ παγιώνει για 10η μέρα σήμερα (Δευτ, 24/7/23) την θέση του πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 1300 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ παγιώνει για 10η μέρα σήμερα (Δευτ, 24/7/23) την θέση του πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 1300 μονάδων

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβολή +0,20% (στις 1341 μονάδες, στις 3.45 μμ) και μέτριο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) μετά τα τεράστια +44% μέχρις στιγμής φετινά κέρδη του δεν έχει καμία διάθεση να διορθώσει αλλά προσπαθεί να διατηρήσει άθικτη αυτή την υψηλή θέση του, των άνω των 1300 μονάδων, ώστε να μπει στην συνείδηση των επενδυτών ότι το εν λόγω επίπεδο είναι λογικό και ότι θα μπορούσαμε να το δούμε και ψηλότερα προς τις 1400 μονάδες.

Η τάση είναι καθαρά ανοδική, βοηθούντων και των ξένων χρηματιστηρίων που στην πλειονότητά τους είναι επίσης ανοδικά, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά παράλληλα δεν ξεχνάμε το stop loss μας (το κυλιόμενο Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ) που σε 2-3 μέρες θα βρεθεί στο επίπεδο των 1280 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το κατά 94% με μετοχές και 6% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο .

 

Μετοχές

Σήμερα δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα. Καμία μετοχή δεν δίνει σήματα μεσοπροθεσμων αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου ενώ οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν των καθοδικών. Επίσης, καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% (εκτός της δευτερεύουσας σημασίας ΕΝΓΤΕΡ που κερδίζει αυτή τη στιγμή +4,50%) ούτε πτώση χειρότερη του -3%.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΘ με στροφέα τα 25,5 ευρώ, ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα τα 2,6 και ΣΑΡ τα 8 ευρώ. Προσέχουμε την ΟΛΘ που έχει και χαμηλό προς τα κάτω κίνδυνο.

Νέα υψηλά σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΕΝΤΕΡ, ΑΡΑΙΓ (που εδώ και μερικές μέρες ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση του 1 δις ευρώ),. ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΤΙΤ και ΑΛΦΑ.

Αποτελεί θετικό παράγοντα για την περαιτέρω πορεία του ΓΔ το γεγονός ότι ο ΔΤΡ (Δείκτης Τραπεαών) παγιώνει την θέση του στις 1100 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text