Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιτίθεται και σήμερα (Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023) κατά των 1350 μονάδων αλλά μέχρις στιγμής (3.50 μμ) χωρίς επιτυχία

Ο ΓΔ επιτίθεται και σήμερα (Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023) κατά των 1350 μονάδων αλλά μέχρις στιγμής (3.50 μμ) χωρίς επιτυχία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΗΔ με μικρή άνοδο +0,30% (στις 1349 μονάδες) και μέτριο τζίρο, ωθούμενος και από τις ανόδους στην Ευρώπη και ΗΠΑ, πετυχαίνει μεν οριακά νέο υψηλό έτους αλλά χωρίς να μπορεί να ξεπεράσει τις 1350 μονάδες. Αν τα καταφέρει μέχρι το κλείσιμο, τότε, λόγω ανοδικού momentum, θα μπορέσει να ξεπεράσει και το υψηλό 10ετίας των 1365 μονάδων ….«και πάει λέγοντας».

 

Η τρέχουσα ισχυρή ανοδική τάση θα απειληθεί εάν ο ΓΔ χάσει το μισό της Ιουλιανής ανόδου κλείνοντας κάτω των 1310 μονάδων, ή να το στρογγυλέψουμε, κάτω των 1300 μονάδων. Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 1300 μονάδες, η κατάκτηση των 1350 ή και των 1400, μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο σαν trend following χαρτοφυλάκιο θα διατηρήσει και σήμερα την υψηλή (95% επί του κεφαλαίου του) μετοχική έκθεση.

Μετοχές

Δεν έχουμε σήμερα ιδιαίτερα συμβάντα σε κατιδίαν μετοχές. Οι ανοδικές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ 4 μετοχές δευτερεύοντος ενδιαφέροντος, οι ΙΚΤΙΝ, ΒΙΟΣΣΚ, ΛΑΒΙ και ΚΕΚΡ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% ενώ καμία δεν χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι σήμερα όπως και χθες, ο ΙΚΤΙΝ με μεγάλη άνοδο +8,30% και με όγκους ενός εκατομμυρίου τεμαχίων, πολύ μεγαλύτερους των χθεσινών που σημαίνει ότι όσοι αγόρασαν χθες ΙΚΤΙΝ θα μπορούσαν σήμερα να κάνουν «πυραμίδωμα» πχ να αγοράσουν ποσότητα όσο το 20% των χθεσινών αγορών.

Επίσης και σε ΕΤΕ θα μπορούσε να γίνει σήμερα ήπιο πυραμίδωμα ή μερική ενίσχυση θέσεων.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου. Τείνει να δώσει τέτοια σήματα η ΣΑΡ με στροφέα τα 8 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΚΤΙΝ, ΛΑΒΙ, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΤΕ, ΕΝΤΕΡ, ΙΝΚΑΤ, ΦΡΛΚ, ΑΛΦΑ και ΜΥΤΙΛ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30-4.30 μμ.

 

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text