Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με μικρή άνοδο ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα, Δευτ, 31-8-23, στην πολιορκία των 1350 μονάδων

Με μικρή άνοδο ο ΓΔ επανέρχεται σήμερα, Δευτ, 31-8-23, στην πολιορκία των 1350 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευχάριστη εξέλιξη έχουμε σήμερα στο ΧA. Ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,50% και καλό τζίρο (100 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) πλησιάζει αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, παρά 4 μονάδες το πρόσφατο υψηλό κλείσιμο έτους των 1345 μονάδων το οποίο αν ξεπεράσει θα έχει την δυνατότητα να στοχεύσει κατά του υψηλού 10ετίας των 1365 μονάδων.

Η ψυχολογία της αγοράς φαίνεται πολύ ανεβασμένη και δεν θα αργήσει να εμφανισθεί το φαινόμενο FOMO (Fear of Missing Out) κατά το οποίο το ευρύ κοινό θα αρχίσει να αγοράζει επιθετικά μετοχές φοβούμενο μην χάσει την συνέχιση του ισχυρού ράλι (+45% από αρχές του έτους).

Είναι λοιπόν μάλλον ζήτημα χρόνου η κατάκτηση των 1350 και στη συνέχεια των 1365 ή και των 1400 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα περίπου 95% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Ωστόσο, ελέγχει καθημερινά τα δύο stop loss του τα οποία πριν λίγες μέρες ανεβήκανε στις 1300 και 1280 μονάδες του ΓΔ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 3/4 των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/4 ενώ 5 μετοχές οι, ΑΛΜΥ, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛ και ΑΡΑΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Με κριτήρια το μέγεθος της ανόδου και όγκων και την διαγραμματική θέση (να βρίσκεται κοντά σε αντίσταση), καμία δεν παίρνει σήμερα τον  τίτλο αυτόν. Ωστόσο, μας εντυπωσιάζουν οι, ΕΛΠΕ με την μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους και ΜΥΤΙΛ με την μεγάλη άνοδο σε νέο υψηλό έτους και ζωής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές διασπάσεις αντίστοιχα έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων. Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΟΠΑΠ με αντίσταση στα 16,8 και ΓΕΚΤ στα 14,7 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΛΜΥ, ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟΣΣΚ, ΕΝΤΕΡ, ΛΑΒΙ και ΙΝΚΑΤ και νέα χαμηλά έτους η ΤΕΝΕΡΓΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text