Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Sell off σήμερα (Τετ, 2/8/23) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κίνδυνο να χάσει ο ΓΔ τις 1300 μονάδες

Sell off σήμερα (Τετ, 2/8/23) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κίνδυνο να χάσει ο ΓΔ τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δύσκολη είναι η σημερινή συνεδρίαση για τους longs με τον ΓΔ να καταγράφει μεγάλη πτώση -1,50% (στις 1304 μονάδες, στις 3.45 μμ, με μεγάλο τζίρο (130 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη η πτώση είναι μικρότερη (DAX -1%).

Η σημερινή συνεδρίαση είναι κατά κάποιο τρόπο δραματική. Στην είδηση ότι η οίκος Fitch υποβίβασε το αμερικανικό αξιόχρεο από ΑΑΑ σε ΑΑ (γεγονός που σημαίνει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπερδανεισμένη και υποχρεωμένη να ακολουθήσει αντικυκλική πολιτική με άνοδο επιτοκίων και συστολή δημοσίων δαπανών), ο ΓΔ μέσα στη πρώτη ώρα της συνεδρίασης είχε φτάσει να χάνει -3,20% (στις 1281 μονάδες) αλλά στην συνέχεια ανέκαμψε με δύναμη επανερχόμενος πάνω από τις 1300 μονάδες αφήνοντας πίσω του ένα μάλλον θετικό κηροπήγιο, ένα ντότζι-σφυρί.

Πάντως, η πτώση -1,50% με μεγάλους όγκους δεν είναι καλό σημάδι και το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο θα φροντίσει να ελαφρώσει θέσεις :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 1306 μονάδων δηλαδή, κάτω του ανοίγματός του, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 95% σε 80-85% πουλώντας τις θέσεις του σε ΕΕΕ και ΕΛΠΕ και ενδεχομένως σε ΕΥΡΩΒ.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν άνοδο. Μόνον 4 μετοχές χάνουν περισσότερο του -3% (οι ΛΑΒΙ, ΙΚΤΙΝ, ΑΛΦΑ, ΙΝΤΚΑ) και δυο κερδίζουν πάνω από +3% (οι ΑΛΜΥ και ΒΙΟΣΣΚ).

Καμία μετοχή δεν κρίνεται σαν μετοχή της ημέρας σήμερα αλλά μας κάνει πολύ θετική εντύπωση οι μεγάλοι άνοδοι με αύξοντες όγκους των ΑΛΜΥ και ΒΙΟΣΣΚ σε νέα υψηλά έτους.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα ενώ μια, η ΕΕΕ, δίνει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση, καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα – χαμηλού τριμήνου.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι αναφερθείσες ΑΛΜΥ και ΒΙΟΣΣΚ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΑΛΜΥ, ΒΙΟΣΣΚ, ΒΙΟ και διανομές σε ΙΝΤΚΑ, ΣΕΝΕΡ, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΚΑΤ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text