Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθει σήμερα (Παρ, 4/8/2023) να επανέλθει στα πρόσφατα υψηλά έτους

Ο ΓΔ προσπαθει σήμερα (Παρ, 4/8/2023) να επανέλθει στα πρόσφατα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η χθεσινή μέτρια ανοδική αντίδραση συνεχίζεται και σήμερα με ακόμα πιο ήπιο ρυθμό με τον ΓΔ να κερδίζει μόλις +0,50% (στις 1321 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μικρότερο από χθες τζίρο (σήμερα αναμένονται 80 εκατ στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να συνεχίζουν και σήμερα , για 4η μέρα, την υποχώρησή τους από τα υψηλά έτους.

Θα προσπαθήσουμε να διαγνώσουμε την διάθεση και δύναμη της αγοράς χρησιμοποιώντας την λογική των οριζοντίων καναλιών (ή στήριξης / αντίστασης). Όσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ 1300 και 1325 μονάδων, θα θεωρούμε την αγορά μάλλον αδύναμη. Αν ο ΓΔ ξεπεράσει τον μέσον άξονα των 1325 του μηνιαίου του εύρους Α-Β, τότε πιστεύουμε ότι θα έχει την δυνατότητα για νέα υψηλά έτους άνω των 1350 μονάδων. Αν όμως, γυρίσει άσχημα καθοδικός και σπάσει την στήριξη των 1305 ή καλύτερα των 1300 μονάδων που στις αρχές της επόμενης εβδομάδων θα καταστεί Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών (το κύριο stop loss μας), τότε θα πράγματα θα δυσκολέψουν και θα πρέπει εμείς να μειώσουμε την μετοχική μας έκθεση.

Στρατηγική για το κλείσιμο.

Απ ότι φαίνεται, το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις διατηρώντας την σύνθεση χαρτοφυλακίου 78% μετοχές και 22% μετρητά.

Μετοχές

Ανοδικά κινείται σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 6 μετοχές, οι ΑΝΕΚ, ΙΝΤΚΑ, ΕΠΣΙΛ, ΑΛΜΎ ΕΛΧΑ, ΕΝΤΕΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% ενώ καμία δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας :Είναι μια προβληματική μετοχή που πριν ένα χρόνο είχε φτάσει στο χώμα, στα 6 λεπτά του ευρώ, η ΑΝΕΚ, που διασπά σήμερα στροφέα των 27μιση λεπτών με μεγάλη άνοδο σχεδόν +10% και μεγάλους όγκους σχεδόν 1 εκατ τεμαχίων δίδοντας σήμα αγορών σε υπεραγορασμένα επίπεδα (σε τετραπλάσια τιμή από 12μήνου). Οι τολμηροί ας προχωρήσουν στην υψηλού ρίσκου αυτή μετοχή, εμείς όχι.

Επίσης, θετική εντύπωση μας κάνουν σήμερα και μερικές ακόμα μετοχές όπως πρώτιστα, η ΙΝΤΚΑ που με μεγάλους όγκους και μεγάλη άνοδο +6,6%, πλησιάζει τον στροφέα της των 2,15ευρώ. Εκ δευτέρου μας εντυπωσιάζουν με την άνοδό τους και όγκους τους οι, ΕΝΤΕΡ, ΕΛΧΑ και ΙΚΤΙΝ.

Ο ΟΠΑΠ κινδυνεύει να δώσει μεσοπρόθεσμο σήμα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση των 15,45 ευρώ καθώς και η ΟΤΟΕΛ με καθοδική διάσπαση των 13 ευρώ.

Πάντως η τάση της αγοράς παραμένει θετική όπως δείχνει ο έστω και μέτριος αριθμός μετοχών σε νέα υψηλά έτους όπως κάνουν οι, ΑΝΕΚ, ΑΛΜΥ, ΕΠΣΙΛ, ΒΙΟΣΣΚ και ΕΤΕ,

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text