Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διατηρεί και σήμερα (Δευτ, 7.8.23) την θέση του πάνω από τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ διατηρεί και σήμερα (Δευτ, 7.8.23) την θέση του πάνω από τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή μεταβολή +0,11% (στις 1320 μονάδες, στις 3.50 μμ) και με μικρό τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) παρατείνει την παραμονή τους στο οριζόντιο κανάλι των 1303-1345 μονάδων χτίζοντας έτσι μια βάση που μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για νέα υψηλά έτους.

Όμως, ο ίδιος σχηματισμός στο εύρος των 1303 – 1345 μονάδων μπορεί να ιδωθεί και σαν «κεφάλι με ώμους» ACB με «γραμμή λαιμού» την γραμμή CB των 1303 μονάδων, οπότε σε περίπτωση που διασπασθεί καθοδικά ή προσεγγισθεί με δύναμη αυτή η γραμμή λαιμού (που από σήμερα έγινε και Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών), τότε εμείς θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις. Σε αγορές θα προχωρήσουμε εάν ο ΓΔ πετύχει νέο υψηλό έτους πάνω από την κορυφή Α των 1345 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα πιθανότατα δεν θα κάνουμε πράξεις καθώς είναι λίγο απίθανο για τον ΓΔ να διασπάσει καθοδικά τις 1300 μονάδες (για να πωλήσουμε) ή ανοδικά τις 1345 (για να αγοράσουμε).

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ισαριθμούν των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΑΛΜΥ, ΚΕΚΡ και ΟΛΥΜΠ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους σε αντίθεση με μια μόνον μετοχή, τον ΟΛΠ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3% λόγω αποκοπής ενός πλούσιου μερίσματος ίσου με το 5% της μετοχής.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΙΝΤΚΑ που δίνει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα-υψηλού τριμήνου με μεγάλη άνοδο +7% και μεγάλους όγκους 760 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Επίσης σήματα μεσοπροθεσμων αγορών δίνει σήμερα και η ΜΠΡΙΚ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΠΕΙΡ με στροφέα τα 3,58 ευρώ και ΟΛΘ τα 25,6 ευρώ ενώ αντίστροφα σήματα πωλήσεων τείνει να δώσει ο ΟΠΑΠ με πωλητικό στροφέα τα 15,5 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΛΜΥ, ΙΝΤΚΑ, ΕΠΣΙΛ, και ΑΝΕΚ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα σε ΑΛΜΥ και ΙΝΤΚΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο πρίν το κλείσιμο

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text