Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή άνοδο σήμερα (Τετ, 9/8/23) κατορθώνει να παραμείνει πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 1300 μονάδων

Ο ΓΔ με μικρή άνοδο σήμερα (Τετ, 9/8/23) κατορθώνει να παραμείνει πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 1300 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θα λέγαμε ότι είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,40% (στις 1316 μονάδες, στις 4.00 μμ), μικρό τζίρο και με επίσης ανοδική την Ευρώπη, διατηρεί με επιτυχία την θέση του πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 1300 μονάδων.

Αν μάλιστα κρατηθεί ο ΓΔ πάνω από τις 1310 μονάδες, τότε ο σχηματισμός καθοδικής αναστροφής «κεφάλι με ώμους» θα μετατραπεί σε σχηματισμό συνέχισης – ανάπαυλας με άνω όριο τις 1345 μονάδες και κάτω τις 1300, οπότε αναβάλλεται για μερικές μέρες η λύση του σχηματισμού ανάπαυλας, με νέο ανοδικό κύμα σε νέα υψηλά εφόσον διασπασθεί ανοδικά η αντίσταση – κορυφή των 1345 μονάδων, η σε ανάπτυξη καθοδικής αγοράς αν διασπασθεί καθοδικά η γραμμή λαιμού – χαμηλό 20 ημερών των περίπου 1300 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Απ ότι φαίνεται, ο ΓΔ σήμερα δεν θα διασπάσει τα αναφερθέντα επίπεδα, οπότε, δεν θα κάνει το κατά 78% αγορασμένο ΤΧ πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ δυο μετοχές, οι ΣΑΡ και ΒΙΟΣΣΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : μετά δυσκολίας θεωρούμε τον ΣΑΡ που διασπά ανοδικά το υψηλό τριμήνου – στροφέα των 8 ευρώ με μεγάλη άνοδο +4,50% αλλα με μέτριο όγκο 44 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Καμία άλλη μετοχή εκτός από τον ΣΑΡ δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με το μεσομακροπρόθεσμο σύστημα του κανόνα των 12 εβδομάδων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΚΡΙ με στροφέα τα 8,7 ευρώ και τα ΕΛΠΕ με στροφέα τα 8,4 ευρώ.

Η σημερινή συνεδρίαση πάσχει από τζίρους και μόνον η ΑΔΜΗΕ παρουσιάζει συσσωρεύσεις με περίπου 1 εκατ τεμάχια και άνοδο +2%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text