Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κρατά και σήμερα (Πέμπτη,) τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ κρατά και σήμερα (Πέμπτη,) τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ικανοποιητική είναι η μέχρι τούδε (3.40 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή πτώση -0,25% (στις 1313 μονάδες) με μικρό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρή άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται σε οριζόντια ανάπαυλα κοντά στα ψηλά του 2023.

Ο ΓΔ συνεχίζει να διαγράφει σχηματισμό κορυφής «κεφάλι με ώμους» με «γραμμή λαιμού» τις περίπου 1300 μονάδες οι οποίες κινδυνεύουν να διασπασθούν αν ο ΓΔ σημειώσει μια μόνον μικρή πτώση 13 μονάδων ή 1% από την τρέχουσα τιμή.

Ο κίνδυνος θα μειωθεί αν ο ΓΔ ανέλθει στο άνω ήμισυ του μηνιαίου του εύρους των 1350-1300 μονάδων δηλαδή να ανέλθει πάνω από τις 1325 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα το κατά 78% με μετοχές και 22% με μετρητά ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) καθώς θα είναι δύσκολο να πέσει ο ΓΔ κατά την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης  κάτω των 1300 μονάδων (-1,30% από το χθεσινό κλείσιμο).

Μετοχές

Ελάχιστο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση. Οι πτωτικές μετοχές είναι σχεδόν διπλάσιες των ανοδικών αλλά καμία δεν χάνει περισσότερο του -3% ενώ μια, ο ΑΛΜΥ, κερδίζει λίγο πάνω από΄+3%.

Καμία μετοχή δεν διασπά ανοδικά τον στροφέα της – υψηλό τριμήνου ούτε καθοδικά τον αντίστροφο πωλητικό στροφέα – χαμηλό τριμήνου, ούτε διακρίνουμε μετοχές που να συσσωρεύονται ή διανέμονται σήμερα.

Μόνον μια μετοχή, ο ΑΛΜΥ, πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους και καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Τείνει να δώσει σήματα αγορών ο ΟΛΘ με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου των 25,6 ευρώ και τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων ο σημαντικός ΟΠΑΠ με πωλητικό στροφέα τα 15,5 ευρώ..

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text