Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μεγάλες δυσκολίες προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 14/8/23) να αντιδράσει ανοδικά μετά το sell off και την απώλεια των 1300 μονάδων της Παρασκευής

Ο ΓΔ με μεγάλες δυσκολίες προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 14/8/23) να αντιδράσει ανοδικά μετά το sell off και την απώλεια των 1300 μονάδων της Παρασκευής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την μέχρι τούδε (4.15 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ από την μια μεριά δείχνει αδυναμία σημειώνοντας νέα πτώση (-0,50%, στις 10280 μονάδες ) σε τιμές κλεισίματος μετά το ξεπούλημα της Παρασκευής (-2% με 100 εκατ τζίρο) και από την άλλη μεριά δείχνει κάποια δύναμη αφού από τον ενδοημερήσιο πυθμένα των 1264 μονάδων ανήλθε προ ολίγου στις 1284 μονάδες κερδίζοντας 20 μονάδες ή +1,50%.

Πάντως, το ΤΧ μετά τις πωλήσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα με τις οποίες μείωσε την μετοχική του έκθεση από 95% σε 65%, δεν θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε επαναγορές εάν πρώτα ο ΓΔ δεν ανακτήσει το μισό των απωλειών του από την κορυφή των 1345 μονάδων έως τον σημερινό πυθμένα των, αναμενομένων 1280 μονάδων δηλαδή, αν δεν ξεπεράσει τις 1312 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 65% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή καθαρά πτωτικό με τα 4/5 των μετοχών να κινούνται αρνητικά ενώ καμία μετοχή δεν κερδίζει πάνω από +3% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΦΡΙΓΟ και ΕΛΛΑΚΤ, που χάνουν περισσότερο του -3%.

Η μικρή μεταβολή -0,50% του ΓΔ είναι μάλλον πλαστή οφειλόμενη στην άνοδο μερικών δεικτοβαρών μετοχών, των ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ΕΤΕ και ΟΠΑΠ.

Επίσης παρατηρούμε ότι μόνον μια μετοχή, η ΕΠΣΙΛ, σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο +1,20% με μεγάλους όγκους, 75 χιλ τεμαχίων, όλες οι άλλες ανοδικές μετοχές (12 από τις 60 που παρακολουθούμε) σημειώνουν μέτριες ή μικρές ανόδους με μέτριους ή μικρούς όγκους.

Ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ λόγω του μεγάλου συντελεστή beta διακυμανσιμότητας, κατέγραψε μεγάλο ενδοημερήσιο ράλι +2,50% έναντι +1,50% του ΓΔ. Στις 12 σήμερα το μεσημέρι λίγο έλλειψε να χάσει το ορόσημο των 1000 μονάδων (έφτασε στις 1015 μονάδες αλλά τώρα βρίσκεται στις 1045).

Θα επανέλθουμε μεθαύριο Τετάρτη κατά την ίδιαν ώρα.

Ο κ Δημόπουλος σας εύχεται «και του χρόνου» για την αυριανή εορτή.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text