Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 16-8-23) να αντιδράσει ανοδικά προς τις 1300 μονάδες μετά τα sell off των δυο τελευταίων συνεδριάσεων

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 16-8-23) να αντιδράσει ανοδικά προς τις 1300 μονάδες μετά τα sell off των δυο τελευταίων συνεδριάσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς η άνοδος του ΓΔ σε τιμές κλεισίματος είναι πολύ μικρή +0,20% (στις 1280 μονάδες, στις 4.20 μμ), ο τζίρος των 70 σημερινών αναμενομένων εκατ είναι πολύ μικρότερος των δυο προηγουμένων πτωτικών συνεδριάσεων και η διαγραμματική εικόνα των ευρωπαϊκών δεικτών είναι μάλλον μέτρια.

Θα αναθαρρυνθούμε εάν ο ΓΔ ανακτήσει το μισό της μέχρι τούδε 20ήμερης διόρθωσης από το υψηλό έτους των 1345 μονάδων κλέινοντας πάνω από τις 1310, ή έστω, πάνω από τις 1300 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 1300 μονάδων, πιστεύουμε ότι θα είναι πιθανόν να υποστούμε ταλαιπωρία προς τις 1200 μονάδες του ΓΔ.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 1/3 με μετρητά και 2/3 με μετοχές ΤΧ, δεν θα κάνει πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Δεν έχει ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση από άποψης μετοχών. Οι ανοδικές είναι αυτή τη στιγμή λιγότερες των καθοδικών με την μικρή άνοδο του ΓΔ να οφείλεται στην ενίσχυση των 3 δεικτοβαρών μετοχών, ΜΠΕΛΑ, ΕΤΕ και ΕΕΕ.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα μεταβολή πέραν του ±3% (εκτός του +3,10% της ΜΠΕΛΑ) που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι μάλλον αναμονής – ανάπαυλας παρά πτώσης.

Καμία μετοχή δεν αξίζει να ονομασθεί σήμερα σαν «μετοχή της ημέρας».

Η μόνη που μας εντυπωσιάζει είναι η ΕΠΣΙΛ, η μοναδική που πετυχαίνει σήμερα νέο υψηλό έτους και από την αντίστροφη, μας απογοητεύει η πρώην πανίσχυρη ΤΕΝΕΡΓΑ που σήμερα είναι η μοναδική που σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text