Μικρή άνοδος, αλλά άνοδος!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σαφώς και θα ήταν καλύτερα, εάν ο ΓΔ έκλεινε σε υψηλότερα επίπεδα. Και αυτό ήταν κάτι που το επιχείρησε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όμως χωρίς επιτυχία.

Είναι σαφές ότι, κατά το παρόν διάστημα, η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας, επηρεάζεται -ακόμη και σε ενδοημερήσια βάση- από τις αγορές του εξωτερικού.

 

Με βάση όσα υποστηρίξαμε σε πρωινή μας δημοσίευση, η κατάσταση στην αγορά δεν είναι ευχάριστη, όμως δε μας προβληματίζει σοβαρά.

Θα μας προβληματίσει εφόσον ο ΓΔ υποχωρήσει κάτω από τις 1.210 μονάδες, δηλαδή, εφόσον εισέλθει σε περιοχή διόρθωσης.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, όσα συμβαίνουν, δεν είναι ούτε “αφύσικα” ούτε βεβαίως και “ύποπτα”. Είναι μία φυσιολογική κατάσταση “κόπωσης’ της αγοράς, αποκομιδής κερδών -για κάποιους- και αφομοίωσης στα παρόντα υψηλότερα επίπεδα.

 

Η σημερινή -έστω μικρή- άνοδος είναι ένα θετικό γεγονός.

Αν η άνοδος επαναληφθεί και αύριο, θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα, που θα δείχνει ότι οι αντοχές της αγοράς στα παρόντα επίπεδα είναι ισχυρές.

 

Εντοπίζουμε μια σειρά μετοχών (από την ομάδα των μετοχών που παρακολουθούμε) οι οποίες βρέθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα, σε σχέση με τις τιμές τους προ ολίγων ημερών: ΑΒΑΞ, ΑΛΜΥ, ΑΛΦΑ, ΕΧΑΕ, ΙΑΤΡ, ΣΑΡ και ΣΠΕΙΣ. Εκτιμούμε ότι, θα μπορούσαν να αγοραστούν, από κάποιους που έψαχναν να βρουν μία ευκαιρία τοποθετήσεων.

Επίσης, βρίσκουμε ενδιαφέρον στη ΜΟΤΟ, η συμπεριφορά της οποίας, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, είναι πολύ θετική και ικανοποιητική.

Βρίσκουμε θετικό το ότι προσλήφθηκε ειδικός διαπραγματευτής για την ΠΑΠ και εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει στην κίνηση της μετοχής, η οποία κατά τους τελευταίους 18 μήνες, έχει μία απογοητευτική πορεία.

Τέλος, θεωρούμε δίκαιη τη συνέχιση της πτώσης της ΤΕΝΕΡΓ, η οποία κινείται προς μία δικαιότερη τιμή (στα παρόντα επίπεδα του ΓΔ, θεωρούμε τη “δίκαιη τιμή” της περί τα € 12,50 έως € 13,50), απ’ όπου όμως, δύσκολα θα ξεφύγει.

 

Το ενδιαφέρον μας απόψε, περιστρέφεται γύρω από την εξέλιξη των αμερικανικών δεικτών. Μία άνοδός τους, θα διευκολύνει την εμφάνιση μιας ανοδικής συνεδρίασης αύριο. (Παρακολουθήστε εδώ).


Διαβάστε τον πίνακα διακράτησης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, με βάση τα στοιχεία της 30/6/2023. Δημοσιεύεται εδώ. Στις επόμενες μέρες, θα υπάρξει και εκτενής σχολιασμός του.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text