Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Χρηματιστήριο: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, με το όπλο “παρά πόδα”

Χρηματιστήριο: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, με το όπλο “παρά πόδα”

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

“Χωρίς ουσιαστικούς καταλύτες σε επιχειρηματικό, επίπεδο, με πρώιμες ενδείξεις πολιτικού στρες το οποίο θα μπορούσε υπό συνθήκες να μετατραπεί σε ρίσκο και με ενδείξεις περαιτέρω επιβράδυνσης της οικονομίας και αύξησης του ρίσκου, το Χρηματιστήριο της Αθήνας τίθεται εκ των πραγμάτων σε τροχιά αναστοχασμού.

Ο κύκλος της διόρθωσης που άνοιξε την μετά την κορύφωση στις 1351,68 μονάδες, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, εκτός αν ενισχυθεί η ένταση των πωλήσεων, οδηγώντας σε μίνι sell-off. Η συμπεριφορά που εκδηλώνει μέχρι τώρα η αγορά είναι αυτή της πλαγιοκαθοδικής συσσώρευσης, η οποία εκτονώνεται πτωτικά, αλλά με μέτριο βηματισμό”. (Σχόλιο από το crisismonitor, δείτε εδώ).

 

Σχόλιο EuroCapital: Η παραπάνω, είναι μια σοβαρή άποψη, όπως σοβαρές είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις οι απόψεις του “crisismonitor”. Εν τούτοις, πέραν από την αναγνώριση από τους αναλυτές και την επίγνωση από τους επενδυτές, της κατάστασης στη χρηματιστηριακή αγορά, ο επενδυτής, θα πρέπει στο τέλος να καταλήγει σε μια απόφαση, για το πώς θα ενεργήσει.

Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Επειδή, αυτό εμπλέκει άμεσες και επικίνδυνες οικονομικές συναλλαγές (ή “χρηματιστηριακά πονταρίσματα”) και δημιουργεί μια άμεση κατάσταση που θα οδηγήσει, είτε σε κέρδος, είτε σε ζημιά.

Η αναγνώριση αυτής της δυσκολίας, ή του “κινδύνου” αν θέλετε, αναγκάζει τον ευσυνείδητο αναλυτή της αγοράς, να προσπαθήσει να δει λίγο πιο μακριά.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, καταλήγουμε στο χαρακτηρισμό μιας εξέλιξης ως “κύριας”, ως “δευτερεύουσας”, ή απλά ως “θόρυβο”. Παράλληλα, οδηγούμαστε στη διατύπωση της άποψης ότι, εκτός εάν πρόκειται για “κύριες” εξελίξεις (δηλαδή αυτές που μπορούν να μεταβάλλουν την τάση μιας αγοράς - και αυτές είναι σπάνιες), η διατήρηση της μέχρι τότε ακολουθούμενης επενδυτικής στρατηγικής, είναι πλέον ενδεδειγμένη ενέργεια.

 

Επανερχόμαστε στο σχολιασμό του “crisismonitor”. Σωστός και καλογραμμένος. Όμως, δεν υπάρχει κάποια “κύρια” εξέλιξη ή κάποιο “κύριο” γεγονός. Δεν υπάρχει καν δευτερεύον. Υπάρχει απλά ένας “θόρυβος” στις μέρες ραστώνης του Αυγούστου.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, με το όπλο “παρά πόδας”. Ούτε καν με το “δάχτυλο στη σκανδάλη”.

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text