Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Νέο χαμηλό 20 ημερών - Η αγορά της Αθήνας, σε "συγχορδία" με τις αγορές του εξωτερικού

Νέο χαμηλό 20 ημερών - Η αγορά της Αθήνας, σε "συγχορδία" με τις αγορές του εξωτερικού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1263,34 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών, υπολογίζεται σε € 88,8 εκατομμύρια. Δηλαδή, χαρακτηρίζεται ως “μέτρια”.

Το χαμηλό της ημέρας ήταν οι 1262,68, δηλαδή, το κλείσιμο του ΓΔ ήταν κοντά στο χαμηλό της ημέρας.

 

Αξιοσημείωτη η πτώση για το Γενικό Δείκτη, τόσον επειδή συνέβη σε μία φάση που έχει αρχίσει και δημιουργείται ένταση και εκνευρισμός για την πορεία της αγοράς, όσο και επειδή ο ελληνικός ΓΔ κινείται σε “συγχορδία” με τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

 

Το σημερινό κλείσιμο είναι νέο “χαμηλό” κλείσιμο 20 ημερών (είναι η χαμηλότερη τιμή από την 28/6/2023. Αυτό σημαίνει ότι, δεν πρόκειται για κάτι το “τραγικό” ή κάτι το ασυνήθιστο.

 

Οι αμερικανικοί δείκτες, μετά το άνοιγμα της αγοράς της Νέας Υόρκης (4:30 μμ), βελτίωσαν σημαντικά τη θέση τους. Εξακολουθούν να είναι αρνητικοί (δείτε εδώ), όμως ουδείς μπορεί να αποκλείσει να γίνουν θετικοί μέχρι το κλείσιμο (11:00 μμ).

 

Τα αμερικανικά επιτόκια, σημειώνουν μικρή πτώση σε σχέση με χθες (δείτε εδώ) και αυτό είναι θετικό.

 

Καθώς το πρόβλημα (ή καλύτερα η “αφορμή”) για τη συνέχιση της αναστάτωσης των αγορών, θεωρήθηκε η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η κινεζική εταιρία ακινήτων Evergrande, σε πολλά άρθρα διεθνών ΜΜΕ, διαβάζουμε παραλληλισμούς της σημερινής κατάστασης στον τομέα των ακινήτων στην Κίνα, με το πρόβλημα του αμερικανικού τομέα ακινήτων, της περιόδου 2007-2008. Κατά την άποψή μας, δεν υπάρχει παραλληλισμός και θα εξηγήσουμε (σε άρθρο μας τη Δευτέρα) το γιατί.

 

Βέβαια, έχουμε αναφέρει και σε άλλες φορές στο παρελθόν πως, όταν υπάρχει μια αναστάτωση στην αγορά χωρίς εμφανές αίτιο, τότε φοβόμαστε περισσότερο. Στη συγκεκριμένη τρέχουσα πτώση, δε φαίνεται να  υπάρχει συγκεκριμένο αίτιο.

Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθούμε να μη διακρίνουμε κάτι που θα μπορούσε να διαταράξει την πορεία των αγορών σε σημαντικό βαθμό. Όμως, αυτό θα το εξετάσουμε τη Δευτέρα.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι, δεν είναι ωραίο να βλέπουμε τις αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων μας να μειώνονται. Όμως, ίσως βοηθήσει να κάνετε μια σύγκριση με τις αποτιμήσεις που είχατε στην αρχή του έτους.

Η αγορά δεν είναι μόνον κέρδη. Ή καλύτερα, στην πορεία προς τα κέρδη και την αύξησή τους, υπάρχουν πισωγυρίσματα. Αυτό το γνωρίζουμε και το περιμέναμε. Είναι άσχημο τη στιγμή που το ζούμε, όμως, έτσι είναι αυτό το “παιχνίδι”. Θα το ξεπεράσουμε.

 

Καλό Σαββατοκύριακο.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text