Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ανατροπή στην πορεία της αγοράς - "Νικηφόρα" συνεδρίαση!

Ανατροπή στην πορεία της αγοράς - "Νικηφόρα" συνεδρίαση!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εξαιρετικά ικανοποιητική, αλλά και σημαντική, η σημερινή συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με (αποσδόκητη) άνοδο, κατά 1,74% (1285,27 μονάδες) και με αξία συναλλαγών περισσότερα από € 108 εκατομμύρια. Ενδοσυνεδριακά, η άνοδος είχε φτάσει μέχρι τις 1295  μονάδες (+2,48%), όμως στη συνέχει κάμφηκε, καθώς μειώθηκαν οι δείκτες στις αγορές του εξωτερικού.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει αυτό που γράφαμε το πρωί (δείτε εδώ), για τα άρθρα και τα σχόλια αυτής της περιόδου: Ας τα διαβάζουμε και ας τα αξιολογούμε, αλλά να μη δίνουμε τόση μεγάλη σημασία σε όλα. Δε μπορούμε να ακολουθούμε τα όσα γράφει ένας σχολιαστής. Θα πρέπει να έχουμε μία σταθερή στρατηγική, να ξέρουμε γιατί την έχουμε και να την ακολουθούμε.

 

Η “αναταραχή στην αγορά” δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Θα περιμένουμε την ομιλία του κ. Powell την Παρασκευή, σχετικά με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και τις εκτιμήσεις για τα επιτόκια.

 

Διατηρούμε την άποψη ότι, η αγορά κινείται ομαλά, κανονικά και προς το στόχο των 1.500 μονάδων.

Περισσότερα θα έχουμε το πρωί, λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς.

 

Σχόλια που δημοσιεύσαμε στις “επισημάνσεις” το πρωί και το μεσημέρι:

 

Μεσημεριανό σχόλιο

Πλήρης ανατροπή της εικόνας στο Χρηματιστήριο

Πλήρης ανατροπή της εικόνας στο Χρηματιστήριο, καθώς, μετά από ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα, ο Γενικός Δείκτης έφτασε μέχρι και τις 1.294,71, επίπεδο από το οποίο υποχώρησε ελαφρά στη συνέχεια. Στις 3:35 μμ, ο ΓΔ βρισκόταν στις 1285,56 μονάδες (+1,76%). Η αξία των συναλλαγών είναι χαμηλή και φτάνει στα € 73 εκατομμύρια, κάτι που δεν είναι ικανοποιητικό και ακυρώνει μέρος της θετικότητας της θεαματικής σημερινής ανόδου.

Η ελληνική αγορά συγχρονίστηκε πλήρως με τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινήθηκαν ταυτόχρονα προς την  ίδια κατεύθυνση και κορύφωσαν την ίδια περίπου ώρα. Αυτό είναι σημαντικό, αφού μας λέει ότι, η ελληνική αγορά συνεχίζει τη “συγχορδία” με τις ευρωπαϊκές, κάτι που πιθανότατα θα συνεχιστεί και στις επόμενες μέρες, με την ελληνική αγορά να είναι όμως περισσότερο επιθετική (μεγαλύτερες διακυμάνσεις και προς τα  πάνω και προς τα κάτω).

Η άνοδος, στην Ευρώπη, πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση χαμηλότερου του αναμενόμενου επιπέδου των τιμών παραγωγής (μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή), κάτι που θεωρείται θετικό για την κίνηση των επιτοκίων.

Υπενθυμίζουμε ότι το κύριο γεγονός αυτής της εβδομάδας, είναι η ομιλία του κ. Powell (προέδρου της αμερικανικής FED), την Παρασκευή, αλλά και συνοδευτικά σχόλια της κας Λαγκάρντ, που πιθανό να υπάρξουν. Οι αγορές επιθυμούν μία δήλωση για παύση της ανόδου των επιτοκίων και ορισμό σχεδιαγράμματος για τη μείωσή τους.

Η σημερινή άνοδος, έχει σημασία για την ελληνική αγορά, αφού δείχνει να περιορίζει τις εκτιμήσεις για υποχώρησή της, όπως είχαν διατυπωθεί στις προηγούμενες μέρες. Το συμπέρασμα αυτό θα ήταν ισχυρότερο εάν η αξία των συναλλαγών τελικά υπερβεί τα € 100 εκατομμύρια.

 

Πρωινό σχόλιο

Ελαφρά ανοδικά στο ξεκίνημά της η αγορά

Ελαφρά ανοδικά ξεκίνησε η αγορά, κάτι που “ανακουφίζει”, τους επενδυτές, αφού αυτό σημαίνει διατήρηση του ήπιου ρυθμού της κίνησής της και αύξηση των πιθανοτήτων ανακοπής της βραχυπρόθεσμης ελαφρά πτωτικής τάσης.

 

Στις 11:40 πμ, ο Δείκτη βρισκόταν στις 1267,47 μονάδες (+0,32%).

Η αξία των συναλλαγών είναι μέτρια (€ 13 εκατομμύρια στην πρώτη ώρα των συναλλαγών), κάτι που δείχνει ότι, για το σύνολο της μέρας, είναι πιθανό να κυμανθεί μεταξύ των € 70 και των € 80 εκατομμυρίων. Με δεδομένη την περίοδο διακοπών που διανύουμε, δεν είναι άσχημο ποσό.

 

Ελαφρά ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές (δείτε εδώ), όπως επίσης και τα παράγωγα των ΗΠΑ.

 

Μία άνοδος κάτω του +,050% σήμερα, δε θα σημάνει πολλά πράγματα για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Για να βελτιωθεί το κλίμα, θα απαιτούνταν μία άνοδος άνω του 1,0% και αξία συναλλαγών άνω των € 100  εκατομμυρίων.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text