Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ, Τετ, 23/8/23) χάνει οριακά τις 1300 μονάδες που είχε ξεπεράσει με άνεση σήμερα το πρωί

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ, Τετ, 23/8/23) χάνει οριακά τις 1300 μονάδες που είχε ξεπεράσει με άνεση σήμερα το πρωί

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακολουθούμε με προσοχή την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δίνει μάχη να ανακτήσει ουσιαστικά το ψυχολογικό όριο των 1300 μονάδων που χθες ίσα – ίσα το  πάτησε. Λίγο μετά από το σημερινό άνοιγμα ο ίδιος ο ΓΔ είχε σημειώσει άνοδο +0,60% (στις 910 μονάδες) αλλά τώρα έχει υποχωρήσει στις 1296 μονάδες (-0,30%) με μικρό τζίρο 70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και με αδυναμία των ευρωπαϊκών δεικτών να απογειωθούν από το χαμηλό 4μήνου.

Συνεπώς, εμείς σήμερα θα παραμείνουμε σε αναμονή περιμένοντας περαιτέρω ενδυνάμωση του ΓΔ ώστε να αποφασίσουμε επανείσοδο στην αγορά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 58% με μετοχές και 42% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα αγοράσει 7.000 ΙΝΤΚΑ σε περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 1304 μονάδες.

Μετοχές

Παρά την οριακή πτώση του ΓΔ, τα ¾ των μετοχών κινούνται αυτή τη στιγμή θετικά ενώ μόνον μια μετοχή, η ΙΝΤΚΑ, σημειώνει άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με μια πάλι μετοχή, την ΒΙΟΣΣΚ, που χάνει λίγο περισσότερο του -3%

Η μετοχή της ημέρας. Καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα αυτόν τον τίτλο. Μόνον μας εντυπωσιάζει η ΙΝΤΚΑ που συνεχίζει με μεγαλύτερο όγκο την χθεσινή μεγάλη της άνοδο.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου. Τείνει να το πραγματοποιήσει η ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 13,4 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η καινούργια (προ ολίγων μηνών) γνωστή μας, η ΕΠΣΙΛ.

Τέλος, οι χθεσινές μετοχές που διέπρεψαν, οι ΒΙΟΣΣΚ και ΣΕΝΕΡ, σήμερα διορθώνουν με -4% και -1,4% αντίστοιχα, γεγονός που δείχνει γενικά ότι η bull market του α’ 7μήνου του 2023 διέρχεται κόπωση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text