Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | BofA: Πρόβλημα για τις μετοχές τεχνολογίας το δεύτερο εξάμηνο

BofA: Πρόβλημα για τις μετοχές τεχνολογίας το δεύτερο εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
BofA: Πρόβλημα για τις μετοχές τεχνολογίας το δεύτερο εξάμηνο

Προβλήματα για τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας βλέπουν οι στρατηγικοί αναλυτές της BofA Global Research  στο δεύτερο εξάμηνο, αν και  ο κλάδος δέχτηκε τη μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων σε 10 εβδομάδες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Nasdaq Composite, ο δείκτης που στο μεγαλύτερο μέρος του μετέχουν εταιρείες τεχνολογίας, έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 28% φέτος, καθώς τροφοδοτήθηκε από τις επιδόσεις των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και τον ενθουσιασμό για τις επιχειρηματικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Η BofA επισήμανε τη συσχέτιση μεταξύ της αύξησης της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών και του Nasdaq τα τελευταία 15 χρόνια.

Ωστόσο οι ισολογισμοί των κεντρικών τραπεζών, στο πλαίσιο της ποσοτικής σύσφιγξης, έχουν μειωθεί κατά 3 τρισ. δολάρια την ίδια ώρα  ο Nasdaq στοχεύει σε  νέα υψηλά επίπεδα, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Michael Hartnett σε σημείωμά τους.

Στροφή των επενδυτών σε ομόλογα

Σύμφωνα με τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία, ο τομέας της τεχνολογίας είδε εισροή 2,3 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη εισροή εδώ και 10 εβδομάδες, ανέφερε η BofA.

Γενικότερα, οι επενδυτές εγκατέλειψαν τις μετοχές την εβδομάδα έως την Τετάρτη, αλλά συνέχισαν να τοποθετούν τα διαθέσιμα τους σε ομόλογα, καθώς οι αποδόσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα, ανέφερε η BofA, επικαλούμενη στοιχεία της EPFR.

Η αγορά κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, όπου το κόστος δανεισμού έχει εκτοξευθεί περισσότερο αυτό το μήνα, προσφέροντας απώλειες στους επενδυτές, είδε την 28η εβδομάδα συνεχών εισροών, δήλωσε η BofA, το μεγαλύτερο σερί από το 2010.

Το χρέος των αναδυόμενων αγορών σημείωσε πτώση  εν τω μεταξύ, δήλωσε η BofA, βλέποντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text