Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Τετ, 30/8/23) για τρίτη μέρα πάνω από τις 1300 μονάδες

Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Τετ, 30/8/23) για τρίτη μέρα πάνω από τις 1300 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετικά βλέπουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,10%, στις 3.00 μμ), μέτριο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και ήπια διόρθωση στους ευρωπαϊκούς δείκτες, παγιώνει για τρίτη μέρα την θέση του πάνω από το ικανοποιητικό επίπεδο των 1300 μονάδων και κοντά, σε απόσταση 27 μονάδων ή 2%, από το υψηλό Ιουλίου των 1345 μονάδων, το οποίο υψηλό θα μπορούσε να ανακτήσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο της Eurocapital, παραμένουμε κατά 70% «αγορασμένοι» περιμένοντας ένα ισχυρό κλείσιμο της τάξης του +1,50% του ΓΔ για να αυξήσουμε τις θέσεις μας.

Η αισιοδοξία μας θα μειωθεί αισθητά αν ο ΓΔ χάσει τις 1300 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον μια, η ΤΕΝΕΡΓΑ σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία που να χάνει περισσότερο του -3%. Από αυτή την άποψη η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν αναμονής-ανάπαυλας.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι η ΤΕΝΕΡΓΑ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +3% με μεγάλους  όγκους 520 χιλ τεμαχίων αλλά στα χαμηλά του μεσοπρόθεσμου γραφήματός της. Είναι δηλαδή μετοχή που προσπαθεί να αναρρώσει από πωλητικά χτυπήματα.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου αλλά τείνουν να το κάνουν οι, ΕΝΤΕΡ με στροφέα τα 6,21 ευρώ, ΕΤΕ 6,5 και ΕΛΛ με στροφέα τα 17,4 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι ΣΕΝΕΡ και ΒΙΟ και νέα χαμηλά καμία που σημαίνει ότι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε ανοδική αγορά.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text