Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιεί σήμερα, Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, για μια ακόμα μέρα την θέση του πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1300 μονάδων

Ο ΓΔ σταθεροποιεί σήμερα, Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, για μια ακόμα μέρα την θέση του πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1300 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ σταθεροποιεί σήμερα, Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, για μια ακόμα μέρα την θέση του πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1300 μονάδων

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή πτώση -0,20% (στις 1314 μονάδες, στις 3.40 μμ) και μέτριο για την εποχή τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) παγιώνει την θέση του πάνω από τις 1300 μονάδες που βρίσκονται κοντά στα ψηλά 9ετίας.

Η trend following στρατηγική μας θα εστιαστεί σε δυο οριζόντια επίπεδα, του υψηλού μηνός των 1320 μονάδων και του στρογγυλού επιπέδου των 1300 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των δύο, των 1320 και 1300 μονάδων, θα θεωρούμε την αγορά σε ισορροπία και δεν θα κάνουμε πράξεις.

Αν ο ΓΔ ξεπεράσει το άνω όριο των 1320 μονάδων, τότε θα ενισχύσουμε τις μετοχικές μας θέσεις κατά 5-10% του κεφαλαίου μας και,

Αν ο ΓΔ πέσει κάτω από τις 1300 μονάδες, τότε θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για πωλήσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Απ ότι φαίνεται, σήμερα δεν θα κάνουμε πράξεις καθώς ο ΓΔ βρίσκεται κολλημένος στο στενό εύρος των 1320-1300 μονάδων.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3  των μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ μόνον μια μετοχή, η penny stock ΦΡΙΓΟ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία δεν χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Η σημερινή συνεδρίαση στερείται συγκινήσεων σε μετοχές που σημαίνει ότι καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο.

Μόνον τρεις μετοχές αξίζουν της αναφοράς μας, η ΕΠΣΙΛ, η μοναδική που πετυχαίνει νέο υψηλό έτους και οι ΠΕΙΡ και ΤΕΝΕΡΓΑ που διακινούν σήμερα πολύ μεγάλους όγκους. Η ΠΕΙΡ με άνοδο τιμής +1,20% (δείχνει συσσώρευση) και η ΤΕΝΕΡΓΑ με μηδενική μεταβολή τιμής (δείχνει απροσδιόριστο αν είναι συσσώρευση ή διανομή).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text