Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναμένει η Barclays εντός Σεπτεμβρίου

Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναμένει η Barclays εντός Σεπτεμβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναμένει η Barclays εντός Σεπτεμβρίου

Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναμένει, εντός μάλιστα Σεπτεμβρίου, η Barclays, με την έκδοση είτε ενός «πράσινου» ομολογιακού τίτλου μακροπρόθεσμης ωρίμανσης, και πιο συγκεκριμένα 20ετούς διάρκειας, είτε με νέα κοινοπρακτική έκδοση, για την άντληση περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Ο βρετανικός οίκος εκτιμά πως η συνολική ακαθάριστη χρηματοδότηση μέσω των ομολογιακών εκδόσεων θα διαμορφωθεί στα 14 δισ. ευρώ για φέτος, αναμένοντας ουσιαστικά ακόμη 4 δισ. ευρώ, καθώς το 74% σχεδόν του προγραμματισμού έχει καλυφθεί με την άντληση 11 δισ. ευρώ (ως προς τις εκδόσεις - 3,5 δισ. ευρώ μέσω του 15ετούς, 2,5 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης 5ετούς τίτλου και 3,5 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης δεκαετούς τίτλου και της μεγαλύτερης ρευστότητας που διοχευτέθηκε σε τίτλους μέσω των επανεκδόσεων).

Η εκτίμηση του οίκου για άμεση έξοδο της Ελλάδας στις αγορές συνάδει και με την προοπτική ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο DBRS (αξιολόγηση στις 8 Σεπτεμβρίου), αλλά και από την πιθανή αναβάθμιση από τη Moody's (αξιολόγηση στις 15 Σεπτεμβρίου), που φυσικά θα διαμορφώσουν ένα άκρως ευνοϊκό κλίμα για το ελληνικό χρέος, που μπορεί κάλλιστα να εκμεταλλευτεί ο ΟΔΔΗΧ.

Ευρύτερα και σε ακαθάριστους όρους, η Barclays αναμένει την έκδοση ευρωπαϊκών ομολογιακών τίτλων συνολικού ύψους 103 δισ. ευρώ αυτόν τον μήνα, έναντι περίπου 82 δισ. ευρώ τον προηγούμενο. Σε επίπεδο επιμέρους κρατών, το μεγαλύτερο μέρος της ακαθάριστης προσφοράς είναι πιθανό να προέλθει από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, με περίπου 22, 25, 21 και 11 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Barclays εκτιμά πως οι αποπληρωμές θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ έναντι περίπου 59 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, με το μεγάλο μέρος εξ αυτών να καλύπτεται από την Ιταλία (περίπου 28 δισ. ευρώ) ενώ και Γερμανία και η Φινλανδία αναμένεται να καλύψουν επίσης σημαντικούς όγκους αποπληρωμής τίτλων (περίπου 16 δισ. ευρώ και περίπου 6 δισ. ευρώ, αντίστοιχα).

Ανδρέας Βελισσάριος

Πηγή: www.insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text