Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023), μέχρις στιγμής (3.45 μμ) μετρίως ανοδικά προς τις 1280 μονάδες μετά την χθεσινή καθίζηση

Ο ΓΔ αντιδρά σήμερα (Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023), μέχρις στιγμής (3.45 μμ) μετρίως ανοδικά προς τις 1280 μονάδες μετά την χθεσινή καθίζηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια είναι η μέχρι τούδε σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς με τον ΓΔ να κερδίζει +0,85% (στις 1278 μονάδες)  με καλό τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με υποτονική συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που εδώ και 5-6 μήνες κινούνται μάλλον πλευρικά-ατασικά.

Εμείς θα ακολουθήσουμε την εξής στρατηγική :

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ του χαμηλού των 1260 μονάδων και του ψυχολογικού επίπεδου των 1300 μονάδων, δεν θα κάνουμε τίποτα, θα βρισκόμαστε σε αναμονή.

Εάν ο ΓΔ χάσει το στήριγμα των 1260 θα προχωρήσουμε στις τελευταίες πωλήσεις μας μειώνοντας την μετοχική μας έκθεση από 60% σε 50% και,

Εάν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 1300 μονάδες, θα ετοιμαζόμαστε για επαναγορές.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές πετυχαίνουν άνοδο άνω του +3%, οι ΛΑΒΙ, ΟΠΑΠ, ΑΡΑΙΓ και ΕΥΡΩΒ σε σύγκριση με δύο μικρής σημασίας μετοχές, τις ΦΡΙΓΟ και ΕΥΑΠΣ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Σήμερα συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στις μετοχές που πρωτοστατούν στην σημερινή ανοδική αντίδραση πετυχαίνοντας μεγάλη άνοδο άνω του +2% με μεγάλους όγκους. Διακρίνουμε πρώτιστα, τον ΟΠΑΠ, τον αρχηγό της σημερινής ανόδου που σημειώνει άνοδο +5,50% με όγκο 500 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Εκ δευτέρου εντυπωσιακές είναι σήμερα οι, ΕΥΡΩΒ με άνοδο +4% με 4 εκατ τεμάχια και ΑΡΑΙΓ με άνοδο +3,65% με 100 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου αλλά και καμία δεν δίνει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνει να δώσει τέτοιο σήμα αγορών η ΑΡΑΙΓ με στροφέα τα 13,75 ευρώ (τρέχουσα τιμή 13,1).

Καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα υψηλά τριμήνου ενώ νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνει μόνον η ΕΕΕ.

Την μεγαλύτερη συμβολή στην σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς έχουν οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να σημειώνει άνοδο +2% ανακτώντας το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων που έχασε οριακά χθες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text