Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Υποψίες που προκύπτουν από την αναβολή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Υποψίες που προκύπτουν από την αναβολή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αναβολή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είναι μία αρνητική πολιτική εξέλιξη. Δε δείχνει απλά την αμηχανία και την αδυναμία της Κυβέρνησης μπροστά στις καταστροφές, τη στιγμή μάλιστα που θα έπρεπε να βγει μπροστά και να εμπνεύσει ασφάλεια στους πολίτες, αλλά -ενδεχομένως- υποκρύπτει την “ανάγνωση” μιας μεγάλης δυσαρέσκειας προς την Κυβέρνηση, κάτι ανάλογο με το διάστημα που ακολούθησε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Βέβαια, τώρα δεν επίκεινται εκλογές (επίκεινται αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά τα αποτελέσματά της δεν αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στην κεντρική πολιτική σκηνή) και συνεπώς, δεν διακυβεύεται η διακυβέρνηση της χώρας. Εν τούτοις, κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πολιτικό πρόβλημα, η αγορά αντιδρά αρνητικά.

Υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο που ίσως εξελίσσεται και το οποίο επίσης συνδέεται με την αναβολή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ενδεχομένως, η κυβέρνηση να έχει πληροφορηθεί μία αρνητική ετυμηγορία της DBRS, σχετικά με την επενδυτική αξιολόγηση. Και όπως είναι αντιληπτό, ο Πρωθυπουργός, δε θα ήθελε με τίποτα να ζήσει την εμπειρία του να βρίσκεται στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, σε μία στιγμή που η χώρα είναι ή καμμένη, είτε ρημαγμένη από τα καιρικά φαινόμενα και παράλληλα, να έχει ανατραπεί το κεντρικό προεκλογικό αφήγημα και η “πρωθυπουργική υπόσχεση” για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει (εμείς απλά εκφράζουμε μια υπόθεση), τότε το πράγμα είναι σοβαρό. Επαναλαμβάνουμε, δεν είναι καταστροφικό, αλλά είναι σοβαρό και -βραχυπρόθεσμα- αρνητικό.

Στις 11:20 πμ, ο ΓΔ υποχωρεί κατά 0,81% (στις 1263,21 μονάδες), με αξία συναλλαγών που οδηγεί σε εκτίμηση ότι, για το σύνολο της μέρας, θα υπερβεί τα € 80 εκατομμύρια.Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text