Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ο ΓΔ χάνει -7,3% από το “υψηλό” των 1.345 μονάδων της 27/7/2023

Ο ΓΔ χάνει -7,3% από το “υψηλό” των 1.345 μονάδων της 27/7/2023

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κατά τις προηγούμενες μέρες, αλλά και σήμερα το πρωί, εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας, οι οποίοι,σε κάποιο βαθμό, επαναλαμβάνονται και από άλλα sites.

Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά τα οποία μπορούμε να προσθέσουμε.

Η αγορά διανύει μία βραχυχρόνια πτωτική φάση και έχει υποχωρήσει κατά 7,3% από το υψηλό της 27/7/2023 (δηλαδή, μέσα σε 29 συνεδριάσεις). Σήμερα, βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο από την 7/6/2023

Έχουμε υποστηρίξει ότι, πτώσεις (ακόμη δεν είναι καν “διόρθωση” - ως διόρθωση θεωρούμε μια πτώση μεταξύ του -10% έως -20%), δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στην πορεία μιας αγοράς. Βεβαίως, προκαλούν στενοχώρια και φόβο, όμως, έτσι είναι οι χρηματιστηριακές αγορές.

 

Η δική μας φιλοσοφία, η οποία εκφράζεται μέσα από τα καθημερινά μας σχόλια, αλλά και την κίνηση του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου μας, εκφράζεται μέσα από την προσπάθεια για την εκμετάλλευση των μεσομακροπρόθεσμων κινήσεων της αγοράς.

Εκτιμούμε ότι, είναι αδύνατο να μπορούμε να “πιάσουμε” κάθε μικρο-διακύμανση της αγοράς και να το πετυχαίνουμε σταθερά με υψηλό βαθμό επιτυχίας, ώστε να αξίζει τον κόπο το χάσιμο του χρόνου, την αγωνία και την ανάληψη του ρίσκου.

 

Συνεπώς, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η αγορά αύριο, ποιά θα είναι η απόφαση της DBRS, αλλά και πώς θα αντιδράσει -με βάση αυτή την απόφαση- η αγορά τη Δευτέρα.

 

Βεβαίως, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι, η τρέχουσα κίνηση της αγοράς, επηρεάζεται από την μη ομαλή -αλλά ακόμη μη επικίνδυνη- πορεία των διεθνών αγορών.

 

Αύριο το πρωί, θα δημοσιεύσουμε τα κύρια σημεία από τη σημερινή παρουσίαση των μεγεθών του α’ εξαμήνου, στους αναλυτές, από τον Όμιλο Fourlis.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text