Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων «ανθίζει» - Όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις την προτιμούν για δανεισμό

Η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων «ανθίζει» - Όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις την προτιμούν για δανεισμό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων «ανθίζει» - Όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις την προτιμούν για δανεισμό

Ολοένα περισσότερες είναι οι ευρωπαϊκές εταιρείες που στρέφονται προς την αγορά ομολόγων για να εξασφαλίσουν δανεισμό, καθώς προσπαθούν να επωφεληθούν από την ευρύτερη επενδυτική της βάση για να συγκεντρώσουν μεγαλύτερα ποσά, όπως φαίνεται και από τα «νούμερα» που καταγράφει πλέον το Schuldschein, ένα γερμανικό πιστωτικό μέσο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης Rewe Group, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sartorius και η ολλανδική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης εξοπλισμού Boels Topholding BV εισήχθησαν στην αγορά ομολόγων για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα - μια περίοδο που σημείωσε τις περισσότερες εκδόσεις από τον Ιούνιο καθώς οι δανειολήπτες έσπευσαν να κινηθούν εν όψει περαιτέρω πιθανών αυξήσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Το γεγονός αντιπροσωπεύει μια στροφή για τις εταιρείες όσον αφορά το ότι ευνοούν τα ομόλογα έναντι των συνηθισμένων καναλιών δανείων όπως σημειώνει το Schuldschein - ένα μέσο που θεωρείται ότι προσφέρει μια σταθερή δεξαμενή ρευστότητας όπου οι δανειστές τείνουν να διατηρούν το χρέος τους μέχρι τη λήξη του.

Μεγαλύτερα ποσά μπορούν να αντληθούν από την αγορά ομολόγων με παρόμοιες λήξεις και μερικές φορές με τιμολόγηση στην αγορά του Schuldschein. Η Sartorius, η οποία παράγει ζυγαριές ακριβείας για εργαστηριακές και βιομηχανικές χρήσεις, πούλησε ένα ομόλογο 3 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στο Schuldschein.

Η Rewe και η Sartorius μπορεί να επέλεξαν να πουλήσουν ομόλογα, καθώς «αυτή τη στιγμή ένα Schuldschein με τέτοιους όγκους και τέτοιο μείγμα τιμών και λήξης θα ήταν κάτι πολύ μεγάλο», δήλωσε ο Heiko Möhringer, διευθύνων σύμβουλος για την αγορά χρέους EMEA με την BNP Paribas.

Η Sartorius βλέπει τον εαυτό της ως κανονικό εκδότη ομολόγων στο μέλλον μετά την έκρηξη της ζήτησης άνω των 18,7 δισ. ευρώ για την προσφορά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Timo Lindemann σε ένα email.

Ο γίγαντας των σούπερ μάρκετ Rewe θέλει να διαφοροποιήσει τη χρηματοδότηση και την επενδυτική του βάση μέσω του ομολόγου του 900 εκατ. ευρώ, το οποίο συνδέεται με τον στόχο της εταιρείας να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Η επταετής συναλλαγή προσέλκυσε ζήτηση άνω των 3,3 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η Boels πούλησε ένα ομόλογο 400 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει το προθεσμιακό της δάνειο. Η Rewe θα χρησιμοποιήσει επίσης έσοδα από ομόλογα για να αντικαταστήσει μέρος του χρέους, ενώ η Sartorius αναχρηματοδοτεί ένα δάνειο «γέφυρα» που υποστήριξε την εξαγορά της Polyplus.

Πηγή: www.insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text