Η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων «ανθίζει» - Όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις την προτιμούν για δανεισμό
Ολοένα περισσότερες είναι οι ευρωπαϊκές εταιρείες που στρέφονται προς την αγορά ομολόγων για να εξασφαλίσουν δανεισμό, καθώς προσπαθούν να επωφεληθούν από την ευρύτερη επενδυτική της βάση για να συγκεντρώσουν μεγαλύτερα ποσά, όπως φαίνεται και από τα «νούμερα» που καταγράφει πλέον το Schuldschein, ένα γερμανικό πιστωτικό μέσο.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης Rewe Group, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sartorius και η ολλανδική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης εξοπλισμού Boels Topholding BV εισήχθησαν στην αγορά ομολόγων για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα - μια περίοδο που σημείωσε τις περισσότερες εκδόσεις από τον Ιούνιο καθώς οι δανειολήπτες έσπευσαν να κινηθούν εν όψει περαιτέρω πιθανών αυξήσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.
Το γεγονός αντιπροσωπεύει μια στροφή για τις εταιρείες όσον αφορά το ότι ευνοούν τα ομόλογα έναντι των συνηθισμένων καναλιών δανείων όπως σημειώνει το Schuldschein - ένα μέσο που θεωρείται ότι προσφέρει μια σταθερή δεξαμενή ρευστότητας όπου οι δανειστές τείνουν να διατηρούν το χρέος τους μέχρι τη λήξη του.
Μεγαλύτερα ποσά μπορούν να αντληθούν από την αγορά ομολόγων με παρόμοιες λήξεις και μερικές φορές με τιμολόγηση στην αγορά του Schuldschein. Η Sartorius, η οποία παράγει ζυγαριές ακριβείας για εργαστηριακές και βιομηχανικές χρήσεις, πούλησε ένα ομόλογο 3 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στο Schuldschein.
Η Rewe και η Sartorius μπορεί να επέλεξαν να πουλήσουν ομόλογα, καθώς «αυτή τη στιγμή ένα Schuldschein με τέτοιους όγκους και τέτοιο μείγμα τιμών και λήξης θα ήταν κάτι πολύ μεγάλο», δήλωσε ο Heiko Möhringer, διευθύνων σύμβουλος για την αγορά χρέους EMEA με την BNP Paribas.
Η Sartorius βλέπει τον εαυτό της ως κανονικό εκδότη ομολόγων στο μέλλον μετά την έκρηξη της ζήτησης άνω των 18,7 δισ. ευρώ για την προσφορά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Timo Lindemann σε ένα email.
Ο γίγαντας των σούπερ μάρκετ Rewe θέλει να διαφοροποιήσει τη χρηματοδότηση και την επενδυτική του βάση μέσω του ομολόγου του 900 εκατ. ευρώ, το οποίο συνδέεται με τον στόχο της εταιρείας να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Η επταετής συναλλαγή προσέλκυσε ζήτηση άνω των 3,3 δισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, η Boels πούλησε ένα ομόλογο 400 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει το προθεσμιακό της δάνειο. Η Rewe θα χρησιμοποιήσει επίσης έσοδα από ομόλογα για να αντικαταστήσει μέρος του χρέους, ενώ η Sartorius αναχρηματοδοτεί ένα δάνειο «γέφυρα» που υποστήριξε την εξαγορά της Polyplus.
Πηγή: www.insider.gr

- Deutsche Bank: Overweight στις μετοχές το 2024 - Χαμηλές ακόμη οι αποτιμήσεις, έρχονται σημαντικά κέρδη σε ΗΠΑ και Ευρώπη
- Wall: Bull market ή "παγίδα για ταύρους";
- Γιατί η έκρηξη αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων απειλεί την Ευρωζώνη
- Goldman Sachs: Τι θα καθορίσει τις τιμές του αλουμινίου το 2024
- Η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων «ανθίζει» - Όλο και πιο πολλές επιχειρήσεις την προτιμούν για δανεισμό
- Πώς οι διοικήσεις των private equity απομυζούν τις εταιρείες τους
- Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αναμένει η Barclays εντός Σεπτεμβρίου
- Γιατί οι επενδυτές αγαπούν τις εξαγορές;
- Εισηγμένες εταιρίες - Πληροφορίες και σύνδεσμοι
- Ευρωπαϊκή Ένωση: ΑΕΠ και ρυθμός αύξησης ΑΕΠ (2008 - σήμερα)
- FTSE Large Cap: Διάγραμμα παραμέτρων "απόλυτου συστήματος"
- Μετοχές σε επιτήρηση και σε αναστολή διαπραγμάτευσης
- Τουρισμός: Τα ρεκόρ του 2022 φέρνουν νωρίτερα τη σεζόν του 2023
- H.I.G. Capital: Επενδύει άλλα 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
- Κεφάλαιο 2: Το Χρηματιστήριο στη δεύτερη φάση του κύκλου του
- Γιώργος Μυλωνάς (Alumil): Είμαι σε ομηρία από τους servicers- Πνίγουν τις υγιείς επιχειρήσεις
- Γιατί οι επενδυτές αγαπούν τις εξαγορές;
Σχολιάστε το άρθρο