Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Mytilineos: Ανακηρύχθηκε προτιμητέος προμηθευτής σε project 2,5 δισ. λιρών στη Μ. Βρετανία

Mytilineos: Ανακηρύχθηκε προτιμητέος προμηθευτής σε project 2,5 δισ. λιρών στη Μ. Βρετανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mytilineos: Ανακηρύχθηκε προτιμητέος προμηθευτής σε project 2,5 δισ. λιρών στη Μ. Βρετανία

Την κοινοπραξία Grid Solutions, στην οποία συμμετέχει η Mytilineos με την GE Genova, επέλεξαν ως προμηθευτή για μεγάλο ενεργειακό έργο στη Βρετανία η SP Transmission (SPT) και η National Grid Electricity Transmission (NGET). Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία θα αναλάβει την κατασκευή των σταθμών μετατροπής που θα επιτρέψουν τη σύνδεση της υποθαλάσσιας ζεύξης συνεχόμενου ρεύματος υψηλής τάσης HVDC με το χερσαίο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας.

Ο αγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, μήκους 190 χιλιομέτρων, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών, θα μεταφέρει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

Η GE Vernova συνεργάζεται με τη Mytilineos για την κατασκευή των τεχνικών έργων και την παροχή της τεχνολογίας για τους σταθμούς μετατροπής HVDC, που αποτελούν τους ακροδέκτες για το καλώδιο HVDC και μετατρέπουν το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο χερσαίο δίκτυο μεταφοράς.

Το καλωδιακό σύστημα HVDC έχει μήκος περίπου 190 χλμ., με σταθμούς μετατροπής σε κάθε άκρο για τη σύνδεση του στην υπάρχουσα υποδομή του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Ο υπουργός Πυρηνικών και Δικτύων, Andrew Bowie, δήλωσε: "Έχουμε έναν κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκόσμιας κλάσης που μας βοηθά να τροφοδοτήσουμε τη Βρετανία από τη Βρετανία με αξιόπιστη, καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια για οικογένειες και επιχειρήσεις".

Ο Διευθυντής Έργου του EGL1, Peter Roper, δήλωσε: "Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για τον ενεργειακό τομέα, καθώς οδηγεί τη μετάβαση στο καθαρό μηδέν. Η επιχείρηση Grid Solutions της GE Vernova και η Mytilineos ως προτιμώμενοι προμηθευτές, είναι κορυφαίοι σε αυτόν τον τομέα υψηλής τεχνολογίας και προσφέρουν σημαντική τεχνογνωσία στην παροχή της υποδομής που απαιτείται για την κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών αναγκών του Ηνωμένου Βασιλείου και των καθαρών μηδενικών στόχων".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text