Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Goldman Sachs: H Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέβριο

Goldman Sachs: H Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέβριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Goldman Sachs: H Fed δεν αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέβριο

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια από τις 31 Οκτωβρίου έως τη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου, έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs το Σάββατο, ενώ προέβλεψαν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη όταν συγκεντρωθούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής την επόμενη εβδομάδα.

"Τον Νοέμβριο, πιστεύουμε ότι η περαιτέρω εξισορρόπηση της αγοράς εργασίας, τα καλύτερα νέα για τον πληθωρισμό και η πιθανή επερχόμενη υποχώρηση ανάπτυξης του τέταρτου τριμήνου θα πείσουν περισσότερους συμμετέχοντες ότι η FOMC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς) μπορεί να παραιτηθεί από μια τελική αύξηση φέτος", γράφουν σε έκθεσή τους οι στρατηγοί της επενδυτικής τράπεζας.

Το επόμενο έτος θα μπορούσε να σημειωθεί "σταδιακή" μείωση των επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται, πρόσθεσαν οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman.

Είπαν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2023 στο 2,1% από 1%, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενημερώσουν τις οικονομικές προβλέψεις τους την Τετάρτη , αντανακλώντας την ανθεκτικότητα της οικονομίας.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text