Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά κάνεi σήμερα (Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023) προσπάθειες ανάκτησης των 1200 μονάδων

Η αγορά κάνεi σήμερα (Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023) προσπάθειες ανάκτησης των 1200 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ ενδιαφέρουσα από διαγραμματικής άποψης είναι σήμερα η αγορά λόγω μεγάλης διακυμανσιμότητας του ΓΔ ο οποίος το πρωί άνοιξε στις 1190 μονάδες (-0,80%), στις 12.00 το μεσημέρι σημείωσε μια flash βύθιση στις 1182 μονάδες (-1,40% από το χθεσινό κλείσιμο) και από εκείνη την στιγμή εκτινάχθηκε μέσα σε μισή περίπου ώρα στις 1205 μονάδες (+1,20% από το χθεσινό κλείσιμο) και τώρα (4.15 μμ) επίστρεψε κάτω των 1200 μονάδων, στις 1197 (-0,30%)ενώ ο τζίρος είναι μεγάλος (περίπου 110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) γεγονός που δείχνει μαζικές μάχες αγοραστών – πωλητών στο στρογγυλό επίπεδο των 1200 μονάδων που ενδέχεται να αποτελέσει έγκυρη στήριξη.

Η τάση του ΓΔ παραμένει καθοδική, η Ευρώπη κινείται σήμερα έντονα καθοδικά (DAX -1,45%) και γενικά το περιβάλλον είναι μάλλον bearish που σημαίνει ότι οι trend followers αγοραστές θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως ότου επανέλθει η ανοδική τάση.

Σήμερα, λίγο μετά τις 11.00 πμ το ΤΧ πούλησε όλες τις θέσεις του σε ΕΠΣΙΛ καθώς η μετοχή σημείωνε εκείνη την ώρα limit down -30% με μεγάλο για αυτήn όγκο περίπου 100.000 τεμαχίων με κίνδυνο να κλειδώσει η μετοχή και να μετακυλισθεί η καταβύθιση στις επόμενες συνεδριάσεις. Αιτία του sell off θεωρείται η δημοσιοποίηση ενός σοβαρού λογιστικού λάθους στα ήδη εκδοθέντα αποτελέσματα 2022 της εταιρίας. Αμέσως μετά τις πωλήσεις μας η μετοχή πήρε την ανιούσα φθάνοντας έως το -8% αλλά τώρα επανήλθε στο -24%. Είναι αδύνατον να προβλέψουμε την συνέχεια.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 43% με μετοχές και κατά 57% με μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει άλλες πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή διπλάσιες σε αριθμό σε σχέση με τις ανοδικές ενώ τρεις μετοχές, οι ΕΠΣΙΛ, ΙΝΛΟΤ και ΣΑΡ, σημειώνουν μεγ;aλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΑΛΜΥ και ΜΠΕΛΑ που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο αλλά αντίθετα, η ΕΠΣΙΛ συγκεντρώνει την προσοχή του κοινού λόγω της αναφερθείσας μεγάλης πτώσης.

Σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση στροφέα – χαμηλού τριμήνου δίνουν αυτή τη στιγμή οι, ΠΡΟΦ, ΕΥΑΠΣ και ΒΙΟ ενώ καμία δεν δίνει αντίστροφα σήματα αγορών.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι αναφερθείσες ΠΡΟΦ, ΕΥΑΠΣ, ΒΙΟ συν τις ΕΛΧΑ, ΟΛΥΜΠ και ΙΚΤΙΝ.

Μόνον τρεις μετοχές εμφανίζουν ενδιαφέρον γράφημα (πλευρική κίνηση λίγο κάτω από στροφέα – υψηλό τριμήνου) και είναι οι, ΣΕΝΕΡ, ΠΕΤΡΟ και ΕΝΤΕΡ.

Υπερπωλημένες μετοχές σε απόσταση χαμηλότερα του -20% από το υψηλό Ιουλίου είναι μόνον τρεις, οι ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΛΑΜΔΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.
Δείτε τις καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων, εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text