Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | "Μάχη" στις 1200 μονάδες. Ενδιαφέρουσα η αντίσταση της αγοράς.

"Μάχη" στις 1200 μονάδες. Ενδιαφέρουσα η αντίσταση της αγοράς.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η σημερινή συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας εκδηλώθηκε μία σημαντική ανοδική αντίδραση, όταν ο ΓΔ πλησίαζε τις 1180 μονάδες. Η αντίδραση ανέβασε τον ΓΔ μέχρι τις 1205 μονάδες περίπου, οι οποίες όμως δεν “κράτησαν”. Αυτό όμως δε μειώνει τη σημασία της.

 

Παράλληλα, σημασία έχει και η υψηλή (σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα) αξία των συναλλαγών που έφτασαν στα € 109 εκατομμύρια. Κατά την άποψή μας, η μεγάλη αξία συναλλαγών, σε συνδυασμό με την αντοχή του ΓΔ, είναι κάτι θετικό.

 

Σημειώνουμε δε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι αγορές της Ευρώπης ήταν αρκετά πτωτικές. Και αυτό έχει τη σημασία του.

 

Πότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι, έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος πτώσης και διάσπασης του ΚΜΟ-200 ημερών; Όταν η αγορά διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 1264 μονάδων, ή όταν σχηματίσει νέο “υψηλό κλείσιμο 20 ημερών”.

 

Σήμερα επιτεύχθηκε νέο “χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών”. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για το 5ο νέο “χαμηλό 20 ημερών” στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις και το 8ο από τα τέλη Ιουλίου.

Αντίθετα, για να σχηματιστεί νέο “υψηλό 20 ημερών”, με βάση τα σημερινά στοιχεία (αυτά αλλάζουν κάθε μέρα), ο ΓΔ θα πρέπει να κλείσει πάνω από τις 1318 μονάδες. Με βάση τα στοιχεία που τηρούμε, στις 10 Οκτωβρίου, το “υψηλό 20 ημερών”, θα έχει υποχωρήσει στις 1258 μονάδες. Δηλαδή, η τεχνική βελτίωση της εικόνας της αγοράς, απέχει ακόμη αρκετά.

 

Ο ΚΜΟ-200:

Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 βρίσκεται στις 1140,59 μονάδες και απέχει κατά

4,95% από την καμπύλη του ΓΔ.

Η απόσταση είναι τέτοια, που δεν θα πρέπει να αποκλείουμε την καθοδική διάσπαση της από τον ΓΔ και το σχηματισμό “σήματος πώλησης”. Εκτιμούμε ότι, οι πιθανότητες να υπάρξει σήμα πώλησης, έχουν πλέον σχηματιστεί στο 50% - 50%.

Δείτε το διάγραμμα του ΓΔ των τελευταίων 52 εβδομάδων, εδώ.

 

Μεγέθη α’ εξαμήνου:

Σήμερα δημοσίευσαν μεγέθη οι CENER (δείτε εδώ και εδώ) και η ΦΛΕΞΟ (δείτε εδώ και εδώ).

Σχόλια και προβλέψεις, θα δημοσιευθούν αύριο, πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

 

Η ΕΠΣΙΛ

Απαράδεκτο το λάθος της Epsilon net (δείτε εδώ). Το λάθος (ή και “λάθος”) δεν αναγνωρίστηκε από την εταιρία, αλλά βρέθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η εταιρία απλά κλήθηκε να απαντήσει και το αναγνώρισε.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη βλάβη σε ένα μεγάλο αριθμό επενδυτών. Ουσιαστικά, πρόκειται για παραπλάνηση και δημοσίευση αλλιωμένων στοιχείων.

Πιο πολύ όμως, η εξέλιξη θα προκαλέσει βλάβη στην ίδια την εταιρία, αφού “τσαλακώθηκε” η εικόνα της, αφού πλέον, υπάρχει το προηγούμενο της “τσαπατσουλιάς” (τουλάχιστον). Θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή στη συμπεριφορά της μετοχής.

 

Στατιστικά στοιχεία:

Σήμερα, ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό και τη δημοσίευση νέων στατιστικών στοιχείων, με τη δημοσίευση δύο νέων πινάκων: α) Οι σταθμισμένες τιμές των μετοχών (εδώ) και β) Σε πόσα έτη έχει διανείμει μέρισμα η κάθε εταιρία (εδώ). Ευχόμαστε να τους βρείτε χρήσιμους.

Όμως, επειδή, για να τους βρείτε χρήσιμους, θα πρέπει πρώτα να μπορείτε να τους βρίσκεται, όπως ανέφερα και προχθές, μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα βάλουμε όλους τους πίνακες των στατιστικών μας, σε μία σειρά, ενώ παράλληλα, θα δημιουργήσουμε παραδείγματα για το “πού να ψάχνετε όταν θέλετε να βρείτε κάτι για μια εταιρία ή για μια μετοχή”. Εκτιμούμε ότι, όταν θα τελειώσουμε και μ’ αυτό, τότε πράγματι θα βρίσκετε χρήσιμα, μεγάλο μέρος από τον πολύ μεγάλο αριθμό στατιστικών που έχουμε αναπτύξει.


Αύριο, καθώς είμαι μάρτυρας σε δίκη που αφορά στην υπόθεση της Folli Follie, δε θα δημοσιευθούν επισημάνσεις. Εκτός αν αναβληθεί η δίκη, για μία ακόμη φορά.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text