Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Επανυπολογισμός της αποτίμησης του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Επανυπολογισμός της αποτίμησης του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αγαπητοί συνδρομητές της σελίδας του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου,

 

 

Στον τακτικό μηνιαίο έλεγχο των κινήσεων των χαρτοφυλακίων, αντιληφθήκαμε κάποια λάθη, που συνέβησαν κατά το μήνα Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα: α) Από την 7/9/2023, μεταφερόταν λάθος ο τύπος της χρέωσης των προμηθειών, στις πωλήσεις. β) Δεν είχε υπολογιστεί το ποσό της αγοράς της ΕΝΤΕΡ στις 15/9/2023 (δείτε εδώ), γ) Δεν είχε μεταφερθεί στο χαρτοφυλάκιο η αγορά 1000 μετοχών της CENER, στις 15/9/2023  και δ) Είχε υπάρξει λάθος στη μεταφορά μετρητών, μετά την πράξη της 15/9/2023.

 

Ως αποτέλεσμα, η αποτίμηση του Χαρτοφυλακίου κατά την 25/9/2023, εμφανιζόταν σε € 276.952,80, αντί του ορθού € 294.910,72.

Ήδη, έχουν γίνει οι κατάλληλες διορθώσεις.

 

Τα παραπάνω λάθη, είναι πολύ σοβαρά. Εκ των πραγμάτων, ως επικεφαλής του site, αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτά. Βέβαια, όλοι αντιλαμβάνεστε ότι, πρόκειται για λάθη και όχι για απόπειρα παραποίησης της αποτίμησης του χαρτοφυλακίου -άλλωστε, με τα λάθη, η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου υποτιμήθηκε, δηλαδή, τα λάθη ήταν “σε βάρος μας” (στην ουσία βέβαια, ήταν σε βάρος της αντικειμενικότητας και της ορθότητας που πρέπει να διέπει μία τέτοια λειτουργία)..

Άλλωστε, τα πάντα σ’ αυτό το χαρτοφυλάκιο -που λειτουργεί από το 2002- είναι ανοιχτά και διαφανή και ο κάθε ένας μπορεί να βλέπει και να επιβεβαιώνει όλες τις πράξεις.

 

Λυπάμαι πραγματικά για τα λάθη αυτά. Νιώθω σα να πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας προς τη λειτουργία του χαρτοφυλακίου, αλλά και την εμπιστοσύνη του κου Δημόπουλου, προς το πρόσωπό μου.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να υποσχεθώ ότι, στο εξής, θα δημιουργηθούν “δικλείδες ασφαλείας” και θα υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση των συνεργατών που χειρίζονται το χαρτοφυλάκιο, αλλά και καλύτερος έλεγχος.

 

Επισημαίνω ακόμη ότι, δεν έχει ελεγχθεί το μέσο κόστος κτήσης των μετοχών. Εκτιμώ ότι υπάρχουν λάθη, άσχετα του εάν αυτά δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα της αποτίμησης. Αυτά θα ελεγχθούν μέχρι την Παρασκευή 29/9/2023.

Επίσης, δεν έχουν καταχωρηθεί τα μερίσματα που εισπράχθηκαν κατά τη χρήση του 2023. Ούτως ή άλλως, κάθε χρόνο, αυτά καταχωρούνται μαζικά, εντός του Σεπτεμβρίου και στο τέλος του έτους.

Και αυτά θα καταχωρηθούν μέχρι την Παρασκευή, ενώ στο εξής, θα καταχωρούνται κατά την ημέρα “είσπραξής” τους.

Τέλος, επίσης μέχρι την Παρασκευή, θα γίνει εκ νέου έλεγχος κάθε πράξης, από την αρχή του έτους.

Θα ενημερωθείτε για οτιδήποτε προκύψει στο νέο έλεγχο.

 

Ζητώ συγνώμη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε κάτι τέτοιο, να μην επαναληφθεί.

 

Γιάννης Σιάτρας

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text