Αρχική | Εταιρίες | Τεχνολογία | Κατά 6% θα αυξάνονται ετησίως έως το 2027 οι επενδύσεις στην τεχνολογία

Κατά 6% θα αυξάνονται ετησίως έως το 2027 οι επενδύσεις στην τεχνολογία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατά 6% θα αυξάνονται ετησίως έως το 2027 οι επενδύσεις στην τεχνολογία

Ανοδικά θα συνεχίσουν να κινούνται τόσο το 2023, όσο και τα επόμενα χρόνια, οι παγκόσμιες δαπάνες για την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Παρά την οικονομική αβεβαιότητα και τις πληθωριστικές πιέσεις, οι δαπάνες στην τεχνολογία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό θεωρούνται πλέον ανελαστικές, συνεπώς επιχειρήσεις και οργανισμοί μένουν προσηλωμένοι σε αυτές.

Η αγορά ΤΠΕ έφτασε σε αξία τα $4,7 τρισ. το 2022 και μετά από ένα ελαφρώς πιο υποτονικό 2023, θα αυξάνονται σταθερά έως το 2027, με σύνθετο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,7%.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της International Data Corporation (IDC), παρά την επιβράδυνση σε διάφορα τμήματα της αγοράς ΤΠΕ, το περασμένο έτος, οι Υπηρεσίες Λογισμικού και Πληροφοριών θα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος κατά την περίοδο πρόβλεψης 2023-2027, με 11,4% CAGR.

Οι αγορές κεφαλαίων θα είναι ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος με CAGR 10,2%, ακολουθούμενος από τον κλάδο Life Sciences με CAGR 8,8%.

Οι τρεις κλάδοι (εκτός των Καταναλωτών) με τις μεγαλύτερες επενδύσεις ΤΠΕ το 2022 ήταν οι Τράπεζες, ο Κρατικός Τομέας και οι Τηλεπικοινωνίες. Από κοινού, αυτές οι βιομηχανίες παρήγαγαν $715 δισ. σε δαπάνες ΤΠΕ παγκοσμίως.

Οι Υπηρεσίες Λογισμικού και Πληροφοριών και το Λιανικό εμπόριο ήταν οι επόμενοι μεγαλύτεροι κλάδοι όσον αφορά τις δαπάνες ΤΠΕ το 2022, αποδίδοντας στους πέντε κορυφαίους κλάδους ένα συνδυασμένο μερίδιο των συνολικών δαπανών σχεδόν 35%.

ict_investments1

Πρωταγωνιστής το Λογισμικό

Ως ατμομηχανή των δαπανών ΤΠΕ θα συνεχίσει να λειτουργεί το Λογισμικό, με σύνθετο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12%, με επίκεντρο τις επενδύσεις σε Εφαρμογές Διαχείρισης Πόρων Επιχειρήσεων, Εφαρμογές Διαχείρισης και Ροής Εργασίας Περιεχομένου και Λογισμικό Ασφαλείας.

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες στην κατηγορία Λογισμικό περιλαμβάνουν τις Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (36,3% CAGR). Οι Υπηρεσίες Υλικού και Τηλεπικοινωνιών θα είναι οι δύο μεγαλύτεροι τομείς δαπανών ΤΠΕ, αλλά και οι πιο αργοί αναπτυσσόμενοι με CAGR 4,2% και 2,6% αντίστοιχα. Στο μεταξύ, οι Υπηρεσίες Επιχειρήσεων και οι Υπηρεσίες Πληροφορικής θα σημειώσουν ανάπτυξη κοντά στο συνολικό μέσο όρο της αγοράς.

Υπερδύναμη οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ανάλυση της IDC (Worldwide ICT Spending Guide: Enterprise and SMB by Industry), οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά όσον αφορά τις δαπάνες ΤΠΕ, που προβλέπεται να φτάσουν τα $2,38 τρισ. το 2027.

Η Δυτική Ευρώπη θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά το 2027 με επενδύσεις συνολικού ύψους $1,19 τρισ., ακολουθούμενη από την Κίνα με δαπάνες $721 δισ. Η Λατινική Αμερική θα δει την ταχύτερη αύξηση των δαπανών με πενταετή CAGR 8%, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

ict_investments2

Πηγή: sepe.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text