Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023) να κατοχυρώσει την θέση του πάνω από τις 1200 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί και σήμερα (Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023) να κατοχυρώσει την θέση του πάνω από τις 1200 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι άσχημη αλλά και ούτε μας ενθουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,50% (στις 1221 μονάδες, στις 4.20 μμ), με μέτριο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αλλά με άσχημη τροπή στους ευρωδείκτες (DAX -0,80% σε νέα χαμηλά 6μήνου) προσπαθεί να παγιώσει το ψυχολογικό όριο των 1200 μονάδων.

Ουδέτερη λοιπόν θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση αφού ο ΓΔ φέρει μεν θετικό πρόσημο άλλα η τάση είναι καθοδική, ο σημερινός τζίρος είναι μέτριος και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πτωτικά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το μάλλον υπερπωλημένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, με 62% μετρητά, ενώ θέλει να αυξήσει λίγο την μετοχική του έκθεση, εν τούτοις δεν βρίσκει αγοραστικές ευκαιρίες (με τοχές με ανοδικές διασπάσεις αντιστάσεων με μεγάλους όγκους).

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές υπερτερούν οριακά αυτή τη στιγμή σε αριθμό των καθοδικών ενώ 4 μετοχές, οι ΕΠΣΙΛ, ΑΛΜΎ, ΔΕΗ και ΕΛΛΑΚΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΙΝΛΟΤ που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές / καθοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων / στηρίξεων.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει αυτή τη στιγμή νέα υψηλά τριμήνου ενώ 4 μετοχές, οι ΚΟΥΕΣ, ΤΕΝΕΡΓΑ, ΠΑΠ και ΜΟΤΟ, σημειώνουν νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Οι 4 μετοχές που πετυχαίνουν σήμερα μεγάλες ανόδους δεν μας ενδιαφέρουν διότι κινούνται ακόμα κοντά στα χαμηλά 3μήνου δηλαδή, σε καθοδική κύρια τάση ενώ οι σημερινοί όγκοι τους δεν είναι καθόλου εντυπωσιακοί.

Από τις υποτιμημένες μετοχές που σήμερα αντιδρούν ανοδικά προσέξαμε την ΕΛΤΟΝ που σημειώνει καλή άνοδο +2% με μεγάλους όγκους 100 χιλ τεμαχίων.

Μετοχές με αξιοπρεπή γραφήματα δηλαδή, κινούμενες σε πλευρική μεσοπρόθεσμη τάση κοντά στα υψηλά έτους, είναι οι, ΜΥΤΙΛ , ΣΕΝΕΡ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΟΛΠ, ΠΕΤΡΟ και ΛΑΒΙ. Αν ο ΓΔ επανέλθει σε ανοδική τάση ξεπερνώντας τις 1260 μονάδες, τότε είναι πιθανόν να αγοράσουμε από αυτές τις μετοχές (εκτός αν έχουν φύγει πολύ ψηλά).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.
Δείτε τις καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων, εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text