Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Το πρόβλημα της αγοράς είναι πρόβλημα τζίρου.

Το πρόβλημα της αγοράς είναι πρόβλημα τζίρου.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το πρόβλημα της αγοράς, δεν είναι πρόβλημα αποτίμησης, ούτε και πρόβλημα προοπτικών των εισηγμένων εταιριών.

Το πρόβλημα της αγοράς είναι πρόβλημα τζίρου.

Η αγορά δε μπορεί να προσελκύσει νέα κεφάλαια -τουλάχιστον με ρυθμό που θα μπορούσε να υποστηρίξει τις τιμές- και καταλήγει να ανακυκλώνει τα υφιστάμενα και τελικά, σε μερικές δύσκολες φάσεις, καταλήγει σε υποχώρηση, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνει την έλευση νέων, τα οποία θα μπορούσαν να έρθουν, αν η πορεία του Γενικού Δείκτη, ήταν καλύτερη.

 

Θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι για την προσέλκυση νέων κεφαλαίων;

Τα κεφάλαια κινούνται αυτόνομα και όχι με διοικητικές αποφάσεις. Όμως, το περιβάλλον στο οποίο κινούνται, πάντα παίζει ρόλο. Και εδώ τοποθετείται το θέμα των ρυθμίσεων που, επί χρόνια, συζητούνται να γίνουν με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο. Όπως επίσης και των νέων εισαγωγών, τουλάχιστον στις περιπτώσεις εκείνες, όπου το Κράτος θα μπορούσε να παρέμβει για την επίσπευσή τους. Ή, κι αν δε μπορούν να τις επισπεύσουν (!), τουλάχιστον ας μη βγαίνουν κάθε τόσο να τις προαναγγέλουν, για να διαψευστούν μερικές μέρες αργότερα, αφού έτσι δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις


Παντως, ό,τι και να κάνουμε, ό,τι και να λέμε, με τζίρους € 9 εκατομμυρίων ανά ώρα (δείτε εδώ), ή € 60 ή € 70 εκατομμυρίων ανά συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο, δε μπορεί να πάει μακριά.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text